Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Με συγκεντρώσεις και άλλες δραστηριότητες, οι ΚΟ του ΚΚΕ απευθύνονται στους εργαζόμενους καλώντας τους «να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα και η κοινωνική συμμαχία, για την ανατροπή, για την εξουσία». Παράλληλα, οι Οργανώσεις του Κόμματος καλούν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, να παλέψουν για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Τους καλούν να συζητήσουν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Αύριο, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 22 Μάρτη, στη 1.30 μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (κτίριο ΔΕΣΚΟΙ, Χαρ. Τρικούπη 1 και Λαγουμιτζή), θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στη Μεγαλόπολη, στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 22/3, στις 7 μ.μ., στην Αργυρούπολη (Α' ΚΑΠΗ, Αξιουπόλεως 27), θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Την Παρασκευή 23/3:

-- Στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟ Μαντουδίου Εύβοιας στο δημαρχείο Μαντουδίου, θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου (πεζόδρομος Παπασιδέρη), θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

Το Σάββατο 31/3, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαραθώνα «Βασίλης Ρώτας» στη Νέα Μάκρη, η ΚΟΒ Νέας Μάκρης καλεί σε συγκέντρωση με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης:

Σήμερα, Τρίτη, ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του Κόμματος, θα περιοδεύσει σε χωριά της Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, θα βρεθεί και θα μιλήσει στις 7.15 μ.μ. στη Μαγούλα (κατάστημα Μαρίας Μάγγου) και στις 8.30 μ.μ. στην Κρανιά (κατάστημα Αλ. Βασιλείου). Αύριο, Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στο Καλλιφώνι (κατάστημα Ηλ. Σβερώνη), την Πέμπτη 22/3, στις 8 μ.μ., στο Καλλίθηρο (κατάστημα Β. Κολοκύθα) και την Παρασκευή 23/3, στη 1 μ.μ., θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο «Αρνη».

Αύριο, Τετάρτη:

-- Στις 7 μ.μ.,, η ΤΕ Ροδόπης καλεί σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «ΟΡΦΕΑΣ». Θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

-- Στις 7.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στην αίθουσα παλιού μηχανουργείου στο Λαύριο, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Την Πέμπτη 22/3, στις 6 μ.μ., στον 1ο όροφο του βιβλιοπωλείου «Σύγχρονη Εποχή» (Μαυροκορδάτου 1-3), η ΤΟ Δικηγόρων της ΚΟ Αττικής καλεί σε συζήτηση με θέμα: «Η πάλη για την ισοτιμία της γυναίκας κομμάτι της 100χρονης πορείας του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Χριστίνα Σκαλούμπακα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΟΓΕ.

Την Παρασκευή 30/3, στις 7 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης - Θησείο), οι ΤΟ Α΄ Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση για τα 66 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Την Παρασκευή 23/3:

-- Στις 7 μ.μ. η ΤΕ Καστοριάς καλεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Esperos», στη Χλόη, σε εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Βίτσι - Στα βήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» (ιστορικός - ταξιδιωτικός οδηγός). Θα μιλήσει ο Θανάσης Λεκάτης, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

-- Στις 4 μ.μ., στον 1ο όροφο του βιβλιοπωλείου «Σύγχρονη Εποχή» (Μαυροκορδάτου 1-3), η ΚΟΒ Τράπεζας Πειραιώς Αττικής καλεί σε συζήτηση με θέμα «Διδασκόμαστε από την Ιστορία μας - μελετάμε τις εξελίξεις - δυναμώνουμε το ΚΚΕ σε κάθε χώρο δουλειάς». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κατηφές, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.