Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Απάντηση στη συκοφαντική στοχοποίηση υγειονομικών

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγουν ανακοίνωση εταιρείας εισαγωγής τεστ για τον κορονοϊό και αφήνουν υπονοούμενα ότι οι υγειονομικοί του ιατρείου Λειψών ευθύνονται για τα δέκα τεστ που βγήκαν ψευδώς θετικά, η Ενωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου - Νοσοκομείου Λέρου, ΚΥ Πάτμου - ΠΠΙ Λειψών και Αγαθονησίου παραθέτει τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν:

«Σε τακτικό έλεγχο για την ανίχνευση του νέου ιού στο ιατρείο Λειψών, που διενεργούν καθημερινά οι γιατροί των δομών Υγείας της περιοχής, βρέθηκαν δέκα ψευδώς θετικά δείγματα ασθενών με αντιγονικά τεστ, το ίδιο και σε έλεγχο που έγινε στο ΚΥ Πάτμου.

1. Τι εννοούν εξειδικευμένο προσωπικό; Αν εννοούν ότι η λήψη θα έπρεπε να γίνει από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο νησί δεν υπάρχει τέτοιο κλιμάκιο, όταν ήρθε το κλιμάκιο είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα με αρκετά ψευδώς θετικά. Να σημειώσουμε ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επισκέφτηκε το νησί δεν είχε γιατρό στη σύνθεσή του.

2. Η γιατρός που πήρε τα δείγματα, να τονίσουμε ότι υπηρετούσε με μετακίνηση από τη θέση της, που είναι στο Νοσοκομείο Λέρου καλύπτοντας την έλλειψη γιατρού στο ιατρείο Λειψών, δεν είναι η πρώτη φορά που εκτελεί αυτή την ιατρική πράξη.

3. Σε δοκιμή, παρουσία και του δημάρχου, των ιδίων τεστ από την ιδία παρτίδα που χορηγήθηκαν από την Περιφέρεια, είχαμε και στο Κέντρο Υγείας Πάτμου παρόμοιο αποτελέσματα σε ποσοστό των ψευδώς θετικών (...)

4. Η λήψη και η υπόλοιπη διαδικασία έγινε με βάση τις γραπτές οδηγίες αναγραφόμενες στο έντυπο φύλλο οδηγιών της εταιρείας παράγωγης.

Η ΕΙΘΕΛ διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αφήνει υπόνοιες για την επιστημονική επάρκεια και την κλινική ικανότητα των γιατρών που υπηρετούν στις δομές Υγείας μας, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια ή κυνηγώντας το κέρδος. Απαιτεί την παρέμβαση - απάντηση του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης ως προς τα γραφόμενα στην ανακοίνωση της εταιρείας εισαγωγής των τεστ, που στην ουσία αμφισβητεί την ικανότητα των γιατρών δημοσίου συστήματος Υγείας».