Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Με «εντέλλεσθε» συνεχίζεται η ψευδεπίγραφη «ενίσχυση»

Μετακίνηση υγειονομικού από την Πάτρα λίγο μετά από σοβαρή λοίμωξη με κορονοϊό...

Γιατρός στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα, μόλις γύρισε από την αναρρωτική του άδεια μετά από νοσηλεία λόγω σοβαρής λοίμωξης κορονοϊού, έλαβε χτες «εντέλλεσθε» για μετακίνηση στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Οπως μάλιστα καταγγέλλει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, ο γιατρός ενημερώθηκε γι' αυτήν τη μετακίνηση εν ώρα εφημερίας, τηλεφωνικά από το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, χωρίς να του έχει κοινοποιηθεί καν το σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο. Οπως ενημερώθηκε, οφείλει να παρουσιαστεί σήμερα το πρωί στην Κεφαλονιά, ενώ σήμερα εφημερεύει ξανά στον «Αγιο Ανδρέα»...

«Είναι πλέον κουραστικό να αναφέρουμε ξανά και ξανά την επικινδυνότητα της πολιτικής επιλογής υποστελέχωσης και κάλυψης των κενών με μπαλώματα, την αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις, σαν να πρόκειται για πιόνια σε επιτραπέζιο παιχνίδι και όχι για εργαζόμενους ανθρώπους, την εγκληματική υποστελέχωση και διάλυση ειδικά των περιφερειακών νοσοκομείων, που συνεπάγεται - αποδεδειγμένα πλέον - υποθεραπεία των ασθενών και εκτίναξη της θνητότητας», επισημαίνει η ΕΙΝΑ και καλεί «τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής, ειδικά ενόψει τρίτου κύματος, να αγκαλιάσουν το αίτημα της κατεπείγουσας ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό. Πιο πολύ από ποτέ η ποιότητα περίθαλψης του πληθυσμού ταυτίζεται με τα στοιχειώδη δικαιώματα των υγειονομικών».

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ, με τα αιτήματα για ανάκληση της εντολής μετακίνησης και κατεπείγουσα ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, κατατέθηκε από το ΚΚΕ στη Βουλή ως Αναφορά.