Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κλιμακώνεται η μεγάλη μάχη, στο 55,66% η κάλυψη του πλάνου

Τον δεύτερο μήνα διανύει ήδη η Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη, με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να ανεβάζουν ρυθμούς για να ανταποκριθούν στους στόχους τους.

Μετά από πέντε «κλεισίματα» πανελλαδικά η κάλυψη του στόχου βρίσκεται στο 55,66% και ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των ΚΟ είναι πάνω από το 50%, δείχνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από το μαζικό και μαχητικό άνοιγμα, με όλα τα μέτρα προστασίας να δοθεί με επιτυχία και η φετινή κρίσιμη μάχη.

Στην πρώτη θέση παραμένει η ΚΟ Εξωτερικού, που έχει φτάσει μια ανάσα από την υπερκάλυψη, στο 93,2%. Με ένα θεαματικό βδομαδιάτικο «κλείσιμο» (+10,47%) η ΚΟ Αιγαίου κατάφερε να φτάσει στο 66,76%, παραμένοντας στη δεύτερη θέση και αφήνοντας πάλι την ΚΟ Θεσσαλίας τρίτη με 62,36% παρά την καλή της προσπάθεια (+9,34%).

Συνεχίζοντας τη σειρά των Οργανώσεων, η ΚΟ Πελοποννήσου, που έκανε το καλύτερο «κλείσιμο» (+10,72%), έφτασε στο 58,48% και πέρασε από την 6η στην 4η θέση. Ετσι άφησε στην 5η θέση την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 56,29%. Ακολουθούν οι Οργανώσεις: Αττικής με 55,33%, Κρήτης με 54,34%, Κεντρικής Μακεδονίας με 50,79%, Δυτικής Ελλάδας με 50,61%, Ηπείρου με 50,54%, Δυτικής Μακεδονίας με 48,44% και Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 42,09%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το 53,81% του πλάνου της. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» το 76,04% και αυτή του «902» το 50,10%.

Ο καθένας να «τραβάει» τον άλλον και όλοι μαζί να πάμε ψηλότερα!

Παράλληλα κλιμακώνεται και η άμιλλα ανάμεσα σε Οργανώσεις του Κόμματος, σύμφωνα με το κάλεσμα της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και τα κριτήρια που θέτει.

Στο πλαίσιο αυτό, θετικά απαντάει η ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκεται στο 44,78% του πλάνου της, στην πρόσκληση που της απηύθυνε η αντίστοιχη κλαδική Τομεακή Οργάνωση της ΚΟ Αττικής, η οποία προηγείται έχοντας ήδη φτάσει στο 59,55%. Πάντως οι σύντροφοι από την Κ. Μακεδονία δηλώνουν στην ΤΟ Εμπορίου της ΚΟ Αττικής «σίγουροι πως και η δική σας Οργάνωση θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στο μαραθώνιο της Οικονομικής Εξόρμησης και να βρίσκεται αρκετά κοντά στο ποσοστό υπερκάλυψης του δικού μας πλάνου στο τέλος. Εχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας!».

Παράλληλα, την ΤΟ Α' Αθήνας της ΚΝΕ καλεί σε άμιλλα η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, αναδεικνύοντας ότι «η φετινή μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης απαιτεί ακόμα πιο μαχητικό άνοιγμα από άλλες χρονιές, καθώς οι φετινές συνθήκες είναι πολύ πιο σύνθετες, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και της συνολικότερης επίθεσης που δέχονται ο λαός και η νεολαία από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, Εργασιακά, μόρφωση, Υγεία». Και αφού σημειώνει την τραγική κατάσταση που ζει ο λαός της Θεσσαλονίκης λόγω της πανδημίας, τονίζει ότι «μπορεί οι συνθήκες να είναι όντως πρωτόγνωρες, αλλά οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη έχουμε πείρα, που δείχνει ότι ο λαός, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τα βάσανα που αντιμετωπίζει καθημερινά, δίνει από το υστέρημά του στο μοναδικό Κόμμα και τη Νεολαία του, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που απέδειξαν μέσα σε αυτές τις συνθήκες ότι είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να ηγηθεί της εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης».

Θυμίζει ότι «κάποιες Οργανώσεις έχουμε "παράδοση" στο να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, με αμείωτους ρυθμούς» και καλεί στην άμιλλα για «να βγει το ΚΚΕ πολλαπλά ενισχυμένο στην πάλη του κατά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Και τη βδομάδα που πέρασε συνεχίστηκαν οι εισφορές στο Κόμμα προς τιμήν της επετείου ίδρυσής του, με την ΚΟΒ «Teleperformance» της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ να συγκεντρώνει από προσφορές και «κόκκινα μεροκάματα» μελών και φίλων το ποσό των 435 ευρώ, «με τη βεβαιότητα ότι τις καλύτερες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα».