Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισηγήθηκαν άρση ασυλίας για γνώμη βουλευτή

Την άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Αγ. Αδαμοπούλου για τη γνώμη που εξέφρασε με ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε να εισηγηθεί κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, δείχνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει συνέχεια στον επικίνδυνο δρόμο που φαίνεται να ανοίγει για τον περιορισμό των κοινοβουλευτικών καθηκόντων και τη λογοκρισία των βουλευτών.

Η βουλευτής κατηγορείται για πολιτικό σχόλιο που έκανε κατά την ομιλία της στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που βάζει περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις. Είπε συγκεκριμένα η Αγ. Αδαμοπούλου ότι «στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα, που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις». Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν η ΝΔ και η Ελ. Λύση.

Σε ανακοίνωσή της η Αγ. Αδαμοπούλου κάνει λόγο για «προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών, μετά την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας τους».

Κατά της άρσης ψήφισε το ΚΚΕ, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να κατηγορείται βουλευτής και να αίρεται η ασυλία του για τη γνώμη που εκφράζει από το βήμα της Bουλής.

Την άρση της ασυλίας καταψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ.