Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΑΜΕ

Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού

Την 29η Νοέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το ΠΑΜΕ, τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, η εργατική τάξη της Ελλάδας «επιβεβαιώνουμε τη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού και στον ηρωικό αγώνα του για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη Παλαιστίνη», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Οι πρόσφατες επικίνδυνες εξελίξεις με τις νέες παρεμβάσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή, και ειδικά το νέο αμερικανικό σχέδιο, διατηρούν και θωρακίζουν την ισραηλινή κατοχή, παραχωρούν την Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ, προχωρούν στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, διατηρούν τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς.

Τα αγωνιστικά συνδικάτα της Ελλάδας καταδικάζουμε την πολιτική του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ, που με τη στήριξη που λαμβάνει από τις λυκοσυμμαχίες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αλλά και τις ελληνικές κυβερνήσεις, κατέχει και καταπατεί τα παλαιστινιακά εδάφη, σκορπώντας τον θάνατο εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διεκδικούμε:

-- Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

-- Τη δημιουργία ενιαίου, ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

-- Την επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

-- Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Ζήτω ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού!».