Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Να σταματήσουν οι προσκλήσεις και οι διευκολύνσεις στους εκλεγμένους της Χρυσής Αυγής

Να σταματήσει κάθε πρόσκληση συμμετοχής στα όργανα και κάθε παροχή διευκολύνσεων προς τους τρεις εκλεγμένους με τη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας (πχ. παροχή γραφείων), ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Με επιστολή τους προς τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, σημειώνουν καταρχάς ότι θεωρούν «προκλητική την ενέργεια του Νίκου Χρυσομάλλη, επικεφαλής της "Ελληνικής Αυγής" (σ.σ. παράταξης της ΧΑ στην Τοπική Διοίκηση) για την Κεντρική Μακεδονία, να αποστείλει εξώδικο στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ».

Θυμίζουν ότι «ο ίδιος ο Ν. Χρυσομάλλης, "Πολιτικός στρατιώτης του Λαϊκού Εθνικισμού ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Μέχρι το ΤΕΛΟΣ" όπως δηλώνει, είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που καταδικάστηκε ομόφωνα από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ως εγκληματική οργάνωση».

Χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ ήδη η ηγετική ομάδα της ΧΑ βρίσκεται στη φυλακή, συνεχίζεται η παραχώρηση γραφείων, υποδομών και άλλων διευκολύνσεων στους περιφερειακούς συμβούλους της και οι τελευταίοι καλούνται να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των οργάνων της Περιφέρειας.

Αναδεικνύουν την αναγκαιότητα «οι προκλήσεις της "Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία" να βρουν τοίχο, να απαντηθούν επιθετικά, όπως πρέπει σε υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά (έχουν μάλιστα και πορτρέτο του μέσα στα γραφεία στην ΠΚΜ), της χούντας».