Σάββατο 24 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 25 Οχτώβρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη μάχη με το κουπόνι στο χέρι!

Την επόμενη βδομάδα ξεκινάει η Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη και ήδη οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί μας, εργαζόμενοι που συμπορεύονται με το Κόμμα προετοιμάζονται για ένα δυναμικό ξεκίνημα.

Η φετινή προσπάθεια έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, αφού θα δοθεί σε συνθήκες πανδημίας και βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, επομένως, όπως επισήμανε η ΚΕ στο κάλεσμά της, «απαιτεί μεγαλύτερη ένταση των προσπαθειών μας, βελτίωση της ικανότητάς μας να δουλεύουμε και στις δύσκολες συνθήκες, να απευθυνόμαστε πλατιά στους εργαζόμενους, παλεύοντας καθημερινά για το δίκιο του αγώνα μας».

Ξεκινάμε, λοιπόν, αυτήν τη μεγάλη μάχη, για να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ από τον ίδιο τον λαό, πιάνοντας το νήμα από την αποφασιστική απάντηση που δόθηκε στην επίθεση που δέχτηκε το Κόμμα στα οικονομικά του. Το πρόστιμο δηλαδή που του επιβλήθηκε, ύψους 4% επί της κρατικής χρηματοδότησης, επειδή δεν δίνει στο κράτος λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου που το ενισχύουν. Πρόκειται για τον απαράδεκτο νόμο που ψηφίστηκε το 2014 από την κυβέρνηση των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τον οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάργησε. Το Κόμμα από την πρώτη στιγμή τον κατήγγειλε, τον αντιπαλεύει με όλες του τις δυνάμεις και αρνείται να δώσει στις αρχές τα ονόματα, το ΑΦΜ ή άλλα στοιχεία που απαιτούνται ακόμα και για τα δύο και πέντε ευρώ που δίνει ένας μεροκαματιάρης.

Αυτή η περήφανη στάση του ΚΚΕ είναι που επιβραβεύεται καθημερινά από χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους ανθρώπους που εκτιμούν την ανιδιοτέλεια του Κόμματος. Γι' αυτό από τη μέρα που έγινε γνωστό το πρόστιμο στο Κόμμα, μέσα στο κατακαλόκαιρο σηκώθηκε ένα κύμα οικονομικής ενίσχυσης, με κόσμο που και επώνυμα μέσω του «Ριζοσπάστη» δημοσιοποιούσε την εισφορά του, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στους σχεδιασμούς του κράτους να χτυπήσει το ΚΚΕ μέσω των οικονομικών του. «Μπράβο στο Κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ, των αλύγιστων της ταξικής πάλης, που δεν δίνει τα ονόματα και τα στοιχεία μας, που δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς...», ανέφεραν κάμποσες επιστολές στήριξης στο ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, αποτελώντας παράλληλα και το καλύτερο «σάλπισμα» συσπείρωσης με το Κόμμα απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου.

«Το ΚΚΕ άντεξε σε όλη την εκατοντάχρονη και πλέον ιστορική διαδρομή του, γιατί στηρίζεται στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα», σημειώνει η ΚΕ στο Κάλεσμά της, τονίζοντας ότι «η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μεγάλη συμβολή, για να μπορεί το Κόμμα να αναπτύσσει και να εκλαϊκεύει την πρόταση διεξόδου για τα λαϊκά στρώματα και να προβάλλει τους αγώνες του λαού. Να μάχεται για να μάθει, ιδιαίτερα η νέα γενιά, την ιστορική αλήθεια, να αντικρούει τον αντικομμουνισμό, την παραχάραξη της Ιστορίας. Θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες της ΕΕ και των επιτελείων του συστήματος, που επιδιώκουν να ταυτίσουν τον φασισμό - ναζισμό με τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό (...)

Οσο ενισχύεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή θα γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα δυναμώνει η μάχη για την υγεία του λαού, ο αγώνας για να μην πληρώσει ξανά ο λαός την οικονομική κρίση. Θα ενισχύεται η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και πολέμους, με εργατική εξουσία, σοσιαλισμό».

Τις επόμενες βδομάδες και μήνες, που θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την οργάνωση της λαϊκής πάλης, θα δώσουμε και τη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης. Με το κουπόνι στο χέρι, φτάνουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, φιλοδοξώντας να είναι ακόμα περισσότεροι όσοι ενισχύουν το ΚΚΕ από το υστέρημά τους.