Τρίτη 20 Οχτώβρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Τώρα αντιπλημμυρικά έργα και όχι ανεμογεννήτριες στα Αγραφα»

Συλλαλητήριο - μουσική διαμαρτυρία στις 31 Οκτώβρη

Με σύνθημα «Ενας για όλους και όλοι για έναν. Τώρα αντιπλημμυρικά έργα και όχι ανεμογεννήτριες στα Αγραφα», το Συντονιστικό Αγώνα Αγράφων μαζί με τις Συντονιστικές Επιτροπές πληγέντων Αλιάκ Μαχαλά, Καμινάδων, Ταμασίου καλούν τον λαό και τους φορείς του νομού σε νέο μεγάλο παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο - μουσική διαμαρτυρία το Σάββατο 31 Οκτώβρη, στις 18.30 στην κεντρική πλατεία.

Στη μουσική διαμαρτυρία θα συμμετάσχουν οι Διονύσης Τσακνής, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιώργος Αγγελής, Γιώργος Αλεξανδρής, Ειρήνη Γιαννούλα, Βαγγέλης Δημάκης, Χρήστος Κατσάνος, Δημήτρης Λατσάρας, Δημήτρης Μιαρίτης, Ναπολέων Μουλιάκος, Δήμος Μπαλάφας, Ρίτσα Πέτσα, Πένες Ροζ και Αρης Φιαλιάγκας.

Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων τονίζουν: «Είναι προκλητικό, την ίδια ώρα που ο λαός της περιοχής μας είναι ακόμα μέσα στις λάσπες, να ξεκινούν εργασίες εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νομό, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης», σημειώνοντας πως αυτές προμηνύουν τεράστιες καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος και δημιουργούν νέους κινδύνους έντονων πλημμυρικών φαινομένων για τον νομό.

Το Συντονιστικό Αγώνα Αγράφων μαζί με τις Συντονιστικές Επιτροπές πληγέντων απαιτούν μεταξύ άλλων να σταματήσουν οι εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά - αποστραγγιστικά - αρδευτικά και αντιδιαβρωτικά έργα, για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ύψος των αναγκών, για την άμεση λειτουργία των επιχειρήσεων και καταστημάτων. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού - νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νομού. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μουσικών και των ανθρώπων του Πολιτισμού.