Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ

Να καταδικαστούν οι ναζί εγκληματίες!

Συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη, μέρα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται στο Εφετείο της Αθήνας η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ήδη σωματεία και φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος έχουν οργανώσει συγκέντρωση για τις 10 π.μ. στον σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι», με την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες.

Κάλεσμα στα σωματεία απευθύνει το ΠΑΜΕ για να δώσουν μαζικό «παρών» στην κινητοποίηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τα συνδικάτα έχουμε τη δύναμη να τους απομονώσουμε με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους μεγαλώνει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων: Τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν τα συνδικάτα πριν το ναζιστικό μόρφωμα συρρικνωθεί εκλογικά, τα στελέχη του αλλάξουν κόμματα και το κίνημα ακυρώσει με τον αγώνα του την εγκληματική του δράση. Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά - λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ετσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσουν».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί επίσης τους φοιτητικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, με τα ψηφίσματά τους να τονίζουν: «Οι μάχες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα, κόντρα στους φασίστες, κατάφεραν να τους απομονώσουν σε γειτονιές, σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς, να συμβάλουν και στην εκλογική συρρίκνωση των δολοφόνων, ναζιστών της ΧΑ. Δεν επαναπαυόμαστε! Οπως τώρα τα αφεντικά τους - οι επιχειρηματίες τούς "μαζεύουν" κάτω και από τη συμβολή των αγώνων μας, έτσι μπορούν σε επόμενη φάση να τους "ξαναμολήσουν" για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους αγώνες μας».

Στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν προκηρύξει μέχρι στιγμής το Συνδικάτο Οικοδόμων Αττικής (10 π.μ. έως λήξη της βάρδιας), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ενωση Λογιστών και Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (έναρξη βάρδιας έως 12 μ.), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού (10 π.μ. έως λήξη της βάρδιας).

Στα καλέσματα συμμετοχής στην κινητοποίηση προστέθηκαν επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΝΗΗΕΝ, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μέλλον».

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις
  • Στη Θεσσαλονίκη συνδικάτα οργανώνουν αντίστοιχη κινητοποίηση στις 7 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο μνημείο του Λαμπράκη (συμβολή Ερμού με Βενιζέλου).
  • Στην Ξάνθη, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψηφίων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών πραγματοποιούν εκδήλωση - κινητοποίηση την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας.
  • Στην Ικαρία, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, απαιτώντας την καταδίκη των ναζί εγκληματιών, οργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση την Παρασκευή 2/10, στις 8 μ.μ. στον Αγ. Κήρυκο, με ομιλητή τον Μάνο Μαλαγάρη, συνήγορο πολιτικής αγωγής του ΠΑΜΕ στη δίκη των ναζιστών.