Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Δράμας

Την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη άνοιξε τις πύλες του το 43ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, με την τελετή έναρξης, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της αίθουσας προβολών του Ωδείου της Δράμας σε «Αντώνης Παπαδόπουλος», προς τιμήν του επί σειρά ετών καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή λίγους μήνες πριν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο - αφιέρωμα στον Αντ. Παπαδόπουλο, στο οποίο τιμήθηκε η προσφορά του και συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιάννης Σακαρίδης.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε τις προβολές του χτες Δευτέρα και ολοκληρώνεται το Σάββατο 26 Σεπτέμβρη, με την απονομή των βραβείων. Κλασικοί χώροι, όπως ο κινηματογράφος «Ολύμπια» και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας, αλλά και νέοι, όπως ο θερινός κινηματογράφος «Αλέξανδρος» και το «Drive - in» δίπλα στο γήπεδο Κραχτίδη, φιλοξενούν τις συνολικά 141 ταινίες από 37 χώρες σε όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ. Στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα θα προβληθούν 35 ταινίες μικρού μήκους. Επίσης θεσπίζονται αρκετά νέα βραβεία, ανάμεσα σε αυτά και τα Βραβεία Κοινού: Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ (OnLine Festival). Οι θεατές θα μπορούν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας, για το Audience award και για τα τρία διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβάλ.

Λόγω της υγειονομικής κατάστασης, όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη διαδικτυακή πλατφόρμα https://www.dramafilmfestival.gr/online-festival.

Τις επόμενες μέρες θα επανέλθουμε με προτάσεις από το ελληνικό και ξένο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ.