Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάτω τα χέρια απ' το ΚΚΕ!

Με ένα «κύμα» προσφορών οι Οργανώσεις του Κόμματος δίνουν απάντηση στο πρόστιμο στο ΚΚΕ και τον απαράδεκτο νόμο

Αμεση και μαχητική απάντηση - με ένα «κύμα» προσφορών και έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που συγκεντρώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ - δίνουν αυτές τις μέρες μέλη και φίλοι του Κόμματος στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ, απόφαση με την οποία η κυβέρνηση βάζει πλέον σε πλήρη εφαρμογή τον γνωστό, απαράδεκτο και αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (2014) και έκανε ακόμα πιο αντιδραστικό ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Παράλληλα με τις προσφορές, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, ξεκαθαρίζοντας ότι η φωνή των κομμουνιστών δεν φιμώνεται, ότι όσοι ονειρεύονται να βάλουν εμπόδια στη δράση και τη λειτουργία του Κόμματος «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», τους ίδιους τους εργαζόμενους, το λαό, που στηρίζουν με ανιδιοτέλεια και από το υστέρημά τους το Κόμμα, προσδοκώντας ένα και μόνο «αντάλλαγμα»: Τη συνέχιση και ένταση της δράσης του στην ίδια επί 100 χρόνια κατεύθυνση, ενάντια στο σύστημα, για να «πάρει ανάσα» ο λαός με την εξουσία στα χέρια του.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση, με βάση το άθλιο νομοθέτημα που αντιμετωπίζει τα κόμματα ως ανώνυμες εταιρείες και με στόχο την παρέμβαση στη δράση και τη λειτουργία του ΚΚΕ, επέβαλε πρόστιμο στο Κόμμα το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης. Η κύρια «παράβαση» που καταλογίζεται στο ΚΚΕ είναι ότι δεν δίνει λίστες (με ονοματεπώνυμα, αριθμούς ταυτότητας ή ΑΦΜ) των μελών και φίλων του που το ενισχύουν οικονομικά ακόμα και για ελάχιστα ποσά των δύο και πέντε ευρώ, ότι δηλαδή δεν γίνεται συνένοχο στη συλλογή και επεξεργασία από το κράτος των προσωπικών στοιχείων όλων των ενισχυτών κάθε πολιτικού κόμματος, σωματείων, οργανώσεων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, «φακέλωμα» που παραβαίνει ακόμη κι αυτούς τους αστικούς νόμους για τα προσωπικά δεδομένα και το Σύνταγμα.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, απαιτώντας την κατάργησή του και τονίζοντας πως παραβιάζει την αυτονομία των κομμάτων, εισάγει ωμή κρατική παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία και δράση τους, στο Καταστατικό και στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ, επιχειρεί να επέμβει σε εσωτερικά θέματα, στις αρχές οργάνωσης και λειτουργίας, στις σχέσεις των μελών με το κόμμα τους, στη δράση τους με το κουπόνι στο χέρι, στους πολιτικούς δεσμούς και στο στέριωμα της ύπαρξης του ΚΚΕ στο λαό.

Εχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν, πως η προσπάθεια εφαρμογής του αντιδραστικού αυτού νόμου θα πέσει στο κενό.

«Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»

«Οσοι θέλουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι τα μέλη του, οι οπαδοί του και οι χιλιάδες εργατικοί - λαϊκοί άνθρωποι που το στηρίζουν. Κάτω τα χέρια από το ΚΚΕ»! Αυτό το μήνυμα στέλνουν, μαζί με τις προσφορές τους, μέλη και φίλοι του Κόμματος.

Μόνο τις προηγούμενες μέρες έκτακτες εισφορές απέδωσαν μέλη και φίλοι του Κόμματος από τις Τομεακές Οργανώσεις: Βορειοδυτικής Αττικής, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής, ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δήμου Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτικών Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Χανίων, Ρεθύμνου, Καρδίτσας, Βόλου, Λακωνίας, Καβάλας, Κιλκίς, Σερρών. Επίσης, οι ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» και «902».

Ακόμη, η ΟΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ, το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, τα μέλη του Τομεακού Συμβουλίου ΑΣΟΕΕ της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ.

Τη δική τους ξεχωριστή σημασία έχουν οι προσφορές από χώρους δουλειάς που συγκεντρώνουν μια σειρά από κλαδικές Οργανώσεις του Κόμματος, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να υψώσουν τείχος προστασίας, στηρίζοντας και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το Κόμμα. Τις προηγούμενες μέρες εισφορές συγκέντρωσαν και απέδωσαν - ως πρώτη δόση - οι Τομεακές Οργανώσεις Κατασκευών, Χρηματοπιστωτικού, Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής, Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

«Εστειλα στο Κόμμα...»

Ξεχωριστή ήταν και η άμεση, μαχητική απάντηση που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μέλη και φίλοι του Κόμματος στο εξωτερικό, με τα δικά τους μηνύματα σε κάθε περίπτωση:

  • Μετανάστες και μετανάστριες από τη Γερμανία, απαιτώντας ο αντιδραστικός αυτός νόμος να καταργηθεί και ξεκαθαρίζοντας πως «ούτως ή άλλως η όποια εφαρμογή του θα πέσει στο κενό. Το ΚΚΕ δεν το έβαλαν ούτε θα το βάλουν στο χέρι».
  • Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, σημειώνοντας πως με το ίδιο πείσμα και μαχητικότητα θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη έτσι ώστε το ΚΚΕ να έχει τους απαραίτητους πόρους για να δίνει την πολιτική μάχη υπεράσπισης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Φίλοι του ΚΚΕ, μετανάστες στην Ελβετία, τονίζοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ και να εμποδίσουν τη δράση του. Ο νόμος αυτός αποτελεί προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων και πρέπει να καταργηθεί».
  • Μέλη και φίλοι του Κόμματος στην Ιταλία, που μεταξύ άλλων τονίζουν προς όσους επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στη δράση του Κόμματος: «Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Το ΚΚΕ αποδίδει λογαριασμό μόνο στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους, στο λαό».
  • Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην Κύπρο μέσω της ΤΟ Κύπρου του ΚΚΕ. «Με τον τρόπο αυτό τους απαντάμε πως το ΚΚΕ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ του χεριού τους. Θα φροντίσουμε εμείς γι' αυτό!», σημειώνουν.
  • Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Σκανδιναβία, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη μάχη, με στόχο το ΚΚΕ να εξασφαλίζει όλους τους πόρους και τα μέσα για να συνεχίζει την καθημερινή δράση του σε κάθε χώρο, για τα λαϊκά δικαιώματα και την οργάνωση της ταξικής πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
  • Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Τσεχία. Φίλοι του Κόμματος από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία, δηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι κάθε επιχείρηση χτυπήματος του ΚΚΕ και της ασυμβίβαστης δράσης του θα πέσει στο κενό.
  • Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο του Καναδά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους καθώς και όλων των δημοκρατών της πόλης απέναντι στην επιβολή του προστίμου και σημειώνοντας πως «αυτού του είδους οι ενέργειες της αστικής τάξης, που έχουν σκοπό να παρεμποδίσουν τη λειτουργία και τη δράση του Κόμματος, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας πεισμώνουν...».
  • Μέλη και φίλοι της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Σίδνεϊ όπως και της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης, τονίζοντας ότι «γελιούνται αν νομίζουν πως μπορούν να φιμώσουν τους κομμουνιστές με όποιο μέτρο κι αν πάρουν. Ο νόμος αυτός αποτελεί προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων και πρέπει να καταργηθεί».