Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

«Επαναστατικό Κόμμα, Κόμμα για την Επανάσταση στην 100ή επέτειο»

Την Κυριακή πραγματοποιείται το 13ο Συνέδριο

Την Κυριακή 9 Αυγούστου πραγματοποιεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας το 13ο Συνέδριό του, με κεντρικό σύνθημα: «Επαναστατικό Κόμμα, Κόμμα για την Επανάσταση στην 100ή επέτειο». Το κόμμα, που δίνει τον αγώνα του σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, γιορτάζει φέτος την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

Οπως σημειώνεται από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, «το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό συνθήκες πανδημίας, και το πιο σημαντικό, σε μια εποχή που ο παρασιτισμός και η παρακμή του ιμπεριαλισμού - καπιταλισμού, σύμφωνα με τη λενινιστική ανάλυση, έχουν γίνει εμφανείς μπροστά σε μεγάλες μάζες, σχεδόν σε κάθε χώρα. Στην Τουρκία και σε πολλές άλλες χώρες, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους για το τίποτα. Η απληστία και ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστών έχουν πάρει αμέτρητες ζωές».

Τονίζεται ακόμα ότι «το Συνέδριο συμπίπτει με την 100ή επέτειο της ίδρυσης του ΚΚ Τουρκίας στο Μπακού το 1920, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς και μετά το συνέδριο του Μπακού των Λαών της Ανατολής. Το έτος 1920 είχε ιστορική σημασία, καθώς ήταν το έτος ίδρυσης για πολλά από τα αδελφικά μας Κομμουνιστικά Κόμματα.

Θα τιμήσουμε τις εκατοντάδες προσπάθειες των συντρόφων μας, με έμφαση στην ενίσχυση της επαναστατικής δύναμης των γραμμών μας. Ετοιμαζόμαστε για ένα ισχυρότερο, μεγαλύτερο και με μεγαλύτερη επιρροή κόμμα. Κάνουμε επίσης μια ριζοσπαστική έκκληση σε όλους τους φίλους μας εργάτες να εγκαταλείψουν την αστική αντιπολίτευση, που έχει γίνει μια κακή απομίμηση της κυρίαρχης δύναμης και να ενταχθούν στις γραμμές μας. Το κεντρικό σύνθημα του 13ου Συνεδρίου του ΚΚ Τουρκίας είναι "Επαναστατικό Κόμμα, Κόμμα για την Επανάσταση, στην 100ή επέτειο"».

Καταλήγοντας οι Τούρκοι σύντροφοι σημειώνουν: «Η Τουρκία έχει ανάγκη από ένα ισχυρότερο Κομμουνιστικό Κόμμα, δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να το επιτύχουμε». Επίσης, ενημερώνουν ότι λόγω της κατάστασης με την πανδημία, δεν θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν διεθνείς αντιπροσωπείες, ωστόσο θα δεχτούν τα χαιρετιστήρια από αδελφά Κομμουνιστικά Κόμματα σε αυτήν τη σημαντική στιγμή στον αγώνα του Κόμματος.