Πέμπτη 28 Μάη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ασφαιρη κοκορομαχία για τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών

Ευκαιρία να στήσουν μία ακόμα άσφαιρη κοκορομαχία βρήκαν χτες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, με αφορμή τη διαδικασία της ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω δικογραφίας που σχηματίστηκε μετά από τις μηνύσεις που κατέθεσαν διάφοροι ακροδεξιοί για «εσχάτη προδοσία», «κατάχρηση εξουσίας» κ.ο.κ., για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πριν από την ψηφοφορία στήθηκε ένα γαϊτανάκι αντεγκλήσεων ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπούς για το αν ήταν συμφέρουσα ή όχι η Συμφωνία των Πρεσπών για τα «εθνικά συμφέροντα», με τον ΣΥΡΙΖΑ να την υποστηρίζει ως επίτευγμα, τη ΝΔ να λέει ότι εξακολουθεί να διαφωνεί, αλλά «επειδή το κράτος έχει συνέχεια, τώρα την υποστηρίζει» κ.ο.κ., κρύβοντας αμφότεροι ότι το πραγματικό ζητούμενο ήταν η προώθηση των επικίνδυνων για τους λαούς σχεδιασμών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στα Δ. Βαλκάνια και συνολικά στην περιοχή, σχεδιασμοί με τους οποίους στοιχίζονται.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, αφού επισήμανε πως το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί για το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών και πως τα πολιτικά ζητήματα δεν πρέπει να ποινικοποιούνται, σχολίασε για τη στάση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ: «Παρακολουθήσαμε ένα πινγκ πονγκ μεταξύ τους. Ενώ η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για ένταξη των Σκοπίων, τώρα Β. Μακεδονίας, σε αυτούς τους οργανισμούς, παρουσιάζεστε ως να διαφωνείτε για να παραπλανήσετε τον λαό. Το ίδιο κάνατε με το τρίτο μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ψηφίσατε όλοι οι άλλοι. Το ίδιο και με τις ΠΝΠ, που όταν τις φέρνει ο ένας, ο άλλος τις θεωρεί αντιδημοκρατικές και όταν τις φέρνει ο άλλος το ανάποδο».

Με εξαίρεση την Ελ. Λύση του Βελόπουλου που τάχθηκε υπέρ του αιτήματος για την άρση ασυλίας, όλα τα κόμματα τάχθηκαν κατά και συμφώνησαν ότι τέτοιου είδους δικογραφίες πρέπει να αρχειοθετούνται και όχι να στέλνονται από τους εισαγγελείς στη Βουλή, καθώς πρόκειται για θέμα πολιτικό και όχι ποινικό.