Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Φτιάχνουν «κομπόδεμα» για τους ομίλους σε Ασφάλιση - Υγεία

Την ώρα που στη Βουλή συζητιόταν ο νόμος Βρούτση - Κατρούγκαλου ο Αδ. Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών «έδινε τα ρέστα του» υποσχόμενος στο κεφάλαιο νέα πεδία κερδοφορίας στις συντάξεις και στην Υγεία, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν ξέχασε το σχέδιό της για πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και παράδοσής της στα αρπακτικά του τζόγου, που αποτελεί το επόμενο «βήμα».

Θυμίζοντας ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης υπήρξε δέσμευση «για τη σχέση συνεργασίας ιδιωτικής ασφάλισης και επικουρικής ασφάλισης», πρόσθεσε πως «καθόλου δεν έχουμε ξεχάσει αυτή μας τη δέσμευση. Αντιθέτως, αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας. Θα γίνει εντός αυτής της τετραετίας. Επειδή, όμως, όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό έχει δημοσιονομικά ζητήματα, πηγαίνουμε πάρα πολύ προσεκτικά...». Που σημαίνει ότι τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης παραμένουν σε πλήρη ισχύ, αλλά θα πάει προσεχτικά, με σκοπό να συγκαλύψει την επιδίωξη να φορτωθεί το κόστος της μετάβασης στις πλάτες ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Θριαμβολογώντας για τα σχέδια παραπέρα ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας επανέλαβε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ότι «τους επόμενους μήνες, θα δείτε να υλοποιούνται από το υπουργείο Υγείας και από το υπουργείο Ανάπτυξης ένας μεγάλος αριθμός ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα) και όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και όσον αφορά τους διαγωνισμούς για μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία, ακόμα και για την περίπτωση του μάνατζμεντ κάποιων δημόσιων νοσοκομείων».

Ενώ δείχνοντας ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας ανακοίνωσε «την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος», με το οποίο «θα υπολογιστεί η δαπάνη για την έκπτωση των ασφαλίστρων για τις κατηγορίες σεισμών, φυσικών και λοιπών καταστροφών, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν ένα πραγματικό κίνητρο να ασφαλίζουν την πρώτη τους κατοικία για όλους αυτούς τους κινδύνους...». Αποκαλύπτεται δηλαδή και εδώ πως αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει την αντισεισμική θωράκιση της χώρας και τις υποδομές αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας, ετοιμάζει νέα χαράτσια σε βάρος του λαού και ειδικά στη λαϊκή κατοικία, την οποία πρέπει να ασφαλίζει, πληρώνοντας από το υστέρημά του, προκειμένου να κερδοφορούν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Τέλος, επιβεβαιώνοντας τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν έκρυψε πως αυτά τα σχέδια είναι πλέον εφαρμόσιμα καθώς η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «έλυσε τα χέρια» της ΝΔ «για να κάνουμε επιτέλους πράξη αυτά που όλη μας τη ζωή ονειρευόμασταν να κάνουμε, αλλά η αντίδραση που υπήρχε στην κοινωνία δεν επέτρεπε να γίνουν»!