Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Αύριο τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, την ώρα που στη Βουλή θα συζητιέται και θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο - τερατούργημα Βρούτση - Κατρούγκαλου

Σε συλλαλητήρια αύριο Πέμπτη σε πόλεις όλης της χώρας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση - Κατρούγκαλου, για αποκλειστικά δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, προχωρούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα.

«Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 18/2 και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την αποδοχή και τη νομιμοποίηση των εργαζομένων, όπως και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, για την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού οδοστρωτήρα», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του και προετοιμάζει τα συλλαλητήρια τη μέρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην ψήφισή του.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Συλλαλητήρια έχουν επίσης οριστεί μέχρι στιγμής σε Γιάννενα (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Ηγουμενίτσα (6.30 μ.μ., ΟΤΕ), Ηράκλειο (7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Καβάλα (6 μ.μ., πεζόδρομος), Καρδίτσα (6 μ.μ., κεντρική πλατεία), Κοζάνη (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Κατερίνη (6 μ.μ., Συντριβάνι), Καβάλα (6 μ.μ., πεζόδρομος), Πάτρα (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Πτολεμαΐδα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Πύργο (6.30 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ), Λάρισα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Βόλο (6.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου), Τρίκαλα (6.30 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου), Καρδίτσα (6 μ.μ., κεντρική πλατεία).

Σε Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά θα πραγματοποιηθούν μαζικές εξορμήσεις.

«Οι κυβερνητικές απάτες που βαφτίζουν τις μειώσεις στις συντάξεις αυξήσεις, η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η χωρίς τέλος αύξηση των ορίων ηλικίας και το χτύπημα των νέων εργαζομένων αποτελούν τον πυρήνα του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση», τονίζει το ΠΑΜΕ.

«Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!», διαμηνύει. Χτες, το κάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια, να οργανώσουν τον αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, παραμερίζοντας την ηγεσία της ΓΣΕΕ, απηύθυναν συνδικαλιστές από μια σειρά κλάδους και σωματεία στη συγκέντρωση έξω από το «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ. «Οργανώνουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές, με κινητοποιήσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με συλλαλητήρια, με στάσεις εργασίας», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Διεκδικεί: Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία - Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Ορια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ. Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. Κατώτατη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.