Σάββατο 22 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 23 Φλεβάρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχαιρετούν τον Κώστα Μαραγκουδάκη

Τον Κώστα Μαραγκουδάκη, που «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών, αποχαιρετούν σύντροφοι και συναγωνιστές του. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 24/2, στις 2.30 μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο, και θα είναι πολιτική.

Ο Κ. Μαραγκουδάκης εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1943. Την περίοδο της ΕΑΜικής Αντίστασης διετέλεσε στέλεχος της ΕΠΟΝ, σε διάφορες θέσεις. Για τη δράση του αυτή φυλακίστηκε, βασανίστηκε και εξορίστηκε, συμπληρώνοντας πάνω από 10 χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες σε Βούρλα, Αίγινα, Γυάρο, στο Μακρονήσι, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο στον Λόχο Απομόνωσης. Στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών βρέθηκε και πάλι στη Γυάρο και στο Παρθένι της Λέρου. Εκτός από δραστήριο συνδικαλιστικό στέλεχος στους λογιστές διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Εθνικού Αντιδικτατορικού Συμβουλίου Εργαζομένων, γραμματέας και αντιπρόεδρος της ΕΣΑΚ-Σ.

Από το 13ο Συνέδριο έως και το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκλεγόταν πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Υπερασπίστηκε το ΚΚΕ και τις αρχές του από την οπορτουνιστική διαλυτική δράση, τόσο στην κρίση του 1968 όσο και σε αυτή του 1991. Το υπηρέτησε ανυποχώρητα μέχρι την τελευταία του πνοή, τιμώντας την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του Κόμματος. Ηταν μέλος της ΚΟΒ Ανω Αμπελοκήπων - Πολυγώνου της ΤΕ Α' Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε πως ανακοίνωση για την απώλεια του σ. Κώστα Μαραγκουδάκη εξέδωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Μαραγκουδάκη εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). «Αγωνιστής και πρωτοπόρος, έδωσε με αυταπάρνηση τους αγώνες του κλάδου μας και γενικότερα του εργατικού κινήματος. Επί σειρά ετών Γ. Γραμματέας της ΕΕΛΠ (νυν ΕΛΕΠΑ) και Πρόεδρος της ΠΟΛ έδωσε και από αυτό το μετερίζι τον καλύτερο εαυτό του», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Με θλίψη αποχαιρετούν τον Κώστα Μαραγκουδάκη το ΔΣ, οι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι του «Σπιτιού του Aγωνιστή», πρόεδρος του οποίου διετέλεσε από το 2013 έως το 2019, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ίδρυση και λειτουργία του.