Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο λαός της περιοχής να παλέψει ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης

Τη διοίκηση του δήμου Καβάλας και τις υπόλοιπες παρατάξεις που στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (στις 3/2) χειροκρότησαν την πώληση τόσο του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β'» στη Νέα Καρβάλη όσο και του επιβατικού «Απόστολος Παύλος» στην Καβάλα, διαφωνώντας απλά για το ποιά κομμάτια του λιμανιού θα πουληθούν και ζητώντας απλά να εξαιρεθεί η χερσαία ζώνη για να «αξιοποιηθεί» από το δήμο για δικές του επιχειρηματικές δράσεις, καταγγέλει με ενακοίνωση της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» που τοποθετήθηκε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση συνολικά των λιμανιών, σημειώνει ότι αυτά «είναι περιουσία του ελληνικού λαού, που τα πλήρωσε ακριβά, με ιδρώτα και αίμα, και δεν πρέπει να παραχωρηθούν σε όσους ονειρεύονται μπίζνες στο παραλιακό μέτωπο και κέρδη για τα... πιράνχας».

Σε όσους ισχυρίζονται ότι η ιδιωτικοποίηση «θα φέρει έσοδα στο δήμο», θυμίζει ότι με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών φόρων οι ιδιοκτήτες των λιμανιών, ενώ για τη φοροαπαλλαγή τους φροντίζουν και οι πρόθυμες διοικήσεις των δήμων, όπως της Καβάλας, που ενώ επέβαλε αυξήσεις κατά 40% στα ανταποδοτικά τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά, στις τράπεζες και στις μεγάλες ιδιοκτησίες έκανε μειώσεις.

Παράλληλα αναδεικνύει ότι αυτό που χρειάζεται είναι να προχωρήσει η συνολική ανάπλαση της Παραλιακής Ζώνης, ώστε να βελτιωθεί ριζικά η ζωή του λαού και να ενωθεί η πόλη με τη θάλασσά της και τονίζει ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών θα έχουν αρνητικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους αλιείς». Καλεί τους εργαζόμενους της πόλης αλλά και τους εργαζόμενους στους παραπλήσιους δήμους να μην εμπιστευτούν τις δυνάμεις που μιλάνε για «μερική ιδιωτικοποίηση». Να παλέψουν για να ματαιώσουν την ιδιωτικοποίηση στο σύνολό της, να πάρουν στα δικά τους χέρια τον αγώνα, με Γενικές Συνελεύσεις και με Επιτροπές Αγώνα.