Σάββατο 25 Γενάρη 2020 - Κυριακή 26 Γενάρη 2020
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ

ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πλατύ άνοιγμα για τις εξελίξεις στην περιοχή

Με εκδηλώσεις - συζητήσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές συνεχίζεται το πλατύ άνοιγμα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επίκεντρο την ενημέρωση του λαού για τις επικίνδυνες εξελίξεις από την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος καλούν τους εργαζόμενους να μη μένουν θεατές, να παλέψουν για να εμποδίσουν αυτά τα σχέδια, να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ, αρχής γενομένης από τα συλλαλητήρια της ερχόμενης Πέμπτης ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Την Κυριακή 26 Γενάρη, η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ διοργανώνει στις 11 π.μ. πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα ορκωμοσίας «Γ. Μυλωνάς» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Το Σάββατο 25 Γενάρη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ στη Νέα Μάκρη (στη Μαραθώνος), θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Τη Δευτέρα 27 Γενάρη, η ΚΟ στην Εθνική Τράπεζα, στην Αττική, καλεί σε συζήτηση στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241, ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Τη Δευτέρα 27 Γενάρη, στις 7 μ.μ, στο Λαύριο, στα Γραφεία του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ.
  • Την Τρίτη 28 Γενάρη, η ΤΟ Πανεπιστημίων - Ερευνας Αττικής του ΚΚΕ και η ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση στις 6 μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2). Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.
Αλλες συσκέψεις - συγκεντρώσεις - εξορμήσεις

Την Κυριακή 26 Γενάρη:

  • Στις 11 π.μ., η ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής Αττικής καλεί σε σύσκεψη στην αίθουσα του 3ου Γυμνασίου (Δερβενακίων & Σάκη Καράγιωργα, Κοντόπευκο), με ομιλητή τον Παναγιώτη Παπαγεωργόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ στο Κορωπί, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ Αττικής.
  • Στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ στη Ραφήνα, θα μιλήσει ο Χρήστος Γαϊτανίδης, στέλεχος του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 27 Γενάρη:

  • Στις 12 μ., η ΚΟΒ Ηθοποιών καλεί σε σύσκεψη στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, με ομιλήτρια την Μάγδα Χαλτσοτάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 11 π.μ., περιοδεία στο Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), με επικεφαλής τον Κώστα Ρήγα, μέλος της ΕΠ Αττικής.
  • Μαζικές εξορμήσεις σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ και στο δημαρχείο Γαλατσίου.
  • Μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα, με αφετηρία στις 7 μ.μ., στο σταθμό ΗΣΑΠ Ανω Πατησίων.

Την Τρίτη 27 Γενάρη:

  • Στις 5.30 μ.μ., στα Σεπόλια, στους αυτοαπασχολούμενους της οδού Δυρραχίου, με επικεφαλής τον Φώτη Μακρή, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Στις 6 μ.μ., στους αυτοαπασχολούμενους στην οδό Αθηνάς, με επικεφαλής τον Ντίνο Πολύδωρο, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Στις 6.30 μ.μ., στα Ανω Πετράλωνα, στα εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα, με επικεφαλής τον Τάσο Τσιούφη, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Στις 6.30 μ.μ., στην Πανόρμου, στους αυτοαπασχολούμενους, με επικεφαλής την Βάλια Περυσινάκη, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Πικετοφορίες: Στις 6.30 μ.μ. με αφετηρίες τα εξής σημεία: πλ. Κολιάτσου, Σεπόλια (σταθμός Μετρό), Γαλάτσι (άγαλμα Αντίστασης, Παλιό Τέρμα). Και στις 6 μ.μ. σε: Λαύριο (αγαλμα Μεταλλωρύχων), Κορωπί (πλ. Ελευθερίας), Γέρακα (κεντρική πλατεία), Ραφήνα (κεντρική πλατεία), Νέα Μάκρη (κεντρική πλατεία), Παιανία (κεντρική πλατεία), Αρτέμιδα («Μέδουσα»).
Σε στρατιωτικές μονάδες, τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς

Εξορμήσεις πραγματοποιούνται επίσης σε στρατιωτικές μονάδες, αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς, απευθύνοντας κάλεσμα και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να παλέψουν μαζί με το λαό ενάντια στις επικίνδυνες εξελίξεις.

Περιοδείες θα πραγματοποιηθούν: Τη Δευτέρα 27 Γενάρη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας. Την Τρίτη 28 Γενάρη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Σπάρτης, Τρίπολης, Ναυπλίου και Κορίνθου. Την Τετάρτη 29 Γενάρη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου.