Σάββατο 25 Γενάρη 2020 - Κυριακή 26 Γενάρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ

Την Κυριακή 26 Γενάρη η συγκέντρωση - συναυλία στη Νίκαια

Στις 6.30 μ.μ., στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Πλάτων», για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

«

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»: Με το σύνθημα αυτό διοργανώνεται την Κυριακή 26 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Πλάτων», στη Νίκαια, η συναυλία καταδίκης της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Τη συναυλία διοργανώνουν σωματεία και φορείς με τους παρακάτω καλλιτέχνες: Ανθή Γουρουντή, Δημήτρης Κανέλλος, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ερση Φτούλη και το συγκρότημα «Υπεραστικοί». Θα ακολουθήσει hip hop live με τους: Urban Pulse, Dason, Ghetto Rock, Boem, Ενα Δύο, Rebellion Connexion, Το Σφάλμα.

Στο κάλεσμά τους, τα σωματεία σημειώνουν ότι «στα 4,5 και πλέον χρόνια που κρατά η δίκη, έχουμε βγάλει συμπέρασμα. Εχουμε δει τις κωλυσιεργίες, τις καθυστερήσεις με ευθύνη των κυβερνήσεων και σήμερα βλέπουμε μια απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση. Ξέρουμε ότι το εργατικό κίνημα, η νεολαία, το λαϊκό κίνημα γενικότερα πρέπει να συνεχίσουν τη δράση τους κόντρα στο ναζισμό. Γιατί η ναζιστική ιδεολογία του μίσους είναι που οδηγεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Τα χρόνια που περνάνε δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους μεταλλεργάτες στο Πέραμα, τις εκατοντάδες εκδηλώσεις βίας και μίσους απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται».

«Η θέση των ναζί της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή - Η θέση του ναζισμού είναι στον πάτο της Ιστορίας!», τονίζεται στο κάλεσμα και τα σωματεία προσθέτουν:

«Παίρνουμε θέση, δρούμε ενάντια στο αυγό του φιδιού, είμαστε απέναντι στην προσπάθεια να βγει λάδι. Κάθε τίμιος εργάτης, κάθε λαϊκός άνθρωπος να φωνάξει ενάντια σε μεθοδεύσεις για να τη γλιτώσουν οι ναζί εγκληματίες.

Από την ανταρτομάνα και προσφυγομάνα Κοκκινιά, που η δράση του πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής μόλυνε όλη την περιοχή, στέλνουμε μήνυμα ότι το φασισμό βαθιά καταλαβαίνουμε τι είναι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και πρέπει για να τσακιστεί σε γειτονιές και χώρους δουλειάς».

  • Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συναυλία απευθύνει στους μαθητές της Αττικής η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Καλούν επίσης οι εξής Φοιτητικοί Σύλλογοι από την Αθήνα: Φιλοσοφικής, Δασκάλων (ΠΤΔΕ), Νηπιαγωγών (ΤΕΑΠΗ), Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής, Πολιτικού, Βιολογικού, Χημικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Μαθηματικού και Φυσικού του ΕΚΠΑ. Παντείου. Μεταλλειολόγων και ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ. ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ. Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).