Τετάρτη 15 Γενάρη 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Επικίνδυνη για το λαό η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή

Στη χτεσινή συζήτηση σχετικά με την «κατάσταση στο Ιράν και το Ιράκ μετά την πρόσφατη κλιμάκωση» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Καταδικάζουμε την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ με θύματα μεταξύ άλλων Ιρανούς και Ιρακινούς στρατιωτικούς. Καταγγέλλουμε το σχέδιο των ΗΠΑ να κηρυχθεί η Μέση Ανατολή επικράτεια του ΝΑΤΟ. Η επικίνδυνη εμπλοκή της ΕΕ - στο πλαίσιο κλιμάκωσης των ανταγωνισμών για έλεγχο της Ενέργειας - στόχο έχει να επωφεληθεί η ίδια. Επικαλείται τα ίδια προκλητικά προσχήματα δικαιολόγησης πολέμων όπως σε Γιουγκοσλαβία, Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, που καταδικάζουν τους λαούς σε προσφυγιά και δυστυχία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το ουκρανικό αεροπλάνο, για την οποία έχει τεράστια ευθύνη η ιρανική κυβέρνηση.

Τονίζουμε ότι η απροκάλυπτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην πολιτική των ΗΠΑ και η διαχρονική τεράστια ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, θέτουν τον ελληνικό λαό σε μεγάλο κίνδυνο.

Να ενταθεί η λαϊκή πάλη για να ακυρωθεί η επικίνδυνη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, για να μη χρησιμοποιηθούν ως ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων. Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ΝΑΤΟικές αποστολές».