Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2019
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΕ)

Στις 15 Δεκέμβρη ψηφίζουμε «Πανεπιστημονική Οικονομολόγων» (ΔΠΚ-Ο)

«Καμία αναμονή! Οργανώσου - Πάλεψε!». Με αυτό το σύνθημα απευθύνεται η «Πανεπιστημονική Οικονομολόγων» (ΔΠΚ-Ο), το ψηφοδέλτιο όπου συμμετέχουν πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος και το οποίο στηρίζει το ΚΚΕ, σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους και τους καλεί να την ενισχύσουν με την ψήφο τους στις εκλογές της Κυριακής 15 Δεκέμβρη, στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ), για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων και νέων Τοπικών Διοικήσεων. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 8 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο.

Η «Πανεπιστημονική Οικονομολόγων» (ΔΠΚ-Ο) στο κάλεσμά της σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η ελπίδα δεν βρίσκεται στην πολιτική που διασφαλίζει προσέλκυση επενδύσεων και αύξηση των κερδών των ομίλων, όπως μας λένε υπό τον τίτλο της "βιώσιμης ανάπτυξης".

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο κλάδος του τουρισμού και οι ελεγκτικές εταιρείες που επηρεάστηκαν λιγότερο από την οικονομική κρίση και μπήκαν πιο γρήγορα σε φάση ανάκαμψης. Η κερδοφορία και οι "μπίζνες" των ομίλων σε αυτούς τους κλάδους είναι σε ανοδική πορεία, αλλά οι μισθοί συμπιέζονται σταθερά τα τελευταία χρόνια, τα εργασιακά δικαιώματα περιορίζονται και όποιος αντέξει. Στον κλάδο των ελεγκτικών - λογιστικών υπηρεσιών αρνούνται ακόμα και την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει τους εργαζόμενους.

Το κεφάλαιο απαιτεί φθηνή εργατική δύναμη για να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη του. Θυσιάζουν τα δικαιώματά μας για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων».

Τονίζει ότι «ο πραγματικός αντίπαλός μας έχει ονοματεπώνυμο: Είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο και η εξουσία του, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που το στηρίζουν. Είναι η εγχώρια άρχουσα τάξη (ΣΕΒ κ.ά.), η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αυτόν τον αντίπαλο υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και ο πολύχρωμος θίασος των παρατάξεων στο ΟΕΕ που σε θυμούνται προεκλογικά».

Σημειώνει πως «το ΟΕΕ συμβάλλει στη σφαγή των δικαιωμάτων μας. Η πλειοψηφία των παρατάξεων στο ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ / ΠΔΣΟ / ΠΟΦΕ-Ε / "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ" / "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ" / ΑΚΙΟΕ κ.ά.) έβαλε πλάτη στην εφαρμογή της πολιτικής που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο προωθώντας αποφασιστικά την "Μπολόνια" και την "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων, την αντιασφαλιστική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας κάθε φορά μια κάλπικη "μάχη" για ορισμένες απ' τις συνέπειες. Το ΟΕΕ τοποθετείται σε όλα τα ζητήματα από τη σκοπιά των αναγκών των καπιταλιστών. Η διέξοδος που προβάλλει είναι γνωστή: Αιματηρές θυσίες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την καπιταλιστική ανάπτυξη», ενώ τονίζει πως οι απατηλές φωνές για ένα ΟΕΕ δήθεν για όλους τους οικονομολόγους «στοχεύουν στο να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, να τους υποτάξουν σε έναν κρατικό θεσμό, όπως το ΟΕΕ, που υπηρετεί τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Σε έναν φορέα που συνυπάρχουν διευθυντικά στελέχη και μέτοχοι ομίλων, μεγαλοεπιχειρηματίες και κρατικά στελέχη με μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, ανέργους. Τα δικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολλών είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγάλων εταιρειών και των ομίλων».

Και καλεί τους οικονομολόγους να πάρουν θέση για την οργάνωση της αντεπίθεσης, θυμίζοντας πως «οι δυνάμεις της "Πανεπιστημονικής" (ΔΠΚ-Ο) βρέθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Εδωσαν και δίνουν αταλάντευτα, μέσα και έξω απ' το ΟΕΕ, τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την ΕΕ. Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που δίνει η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και η παραγωγικότητα της εργασίας με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η ενίσχυση της "Πανεπιστημονικής" (ΔΠΚ-Ο) είναι ένας ακόμα σταθμός στην οργάνωση της αντεπίθεσης, στον αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για διεκδίκηση καλύτερης ζωής και ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα».

  • Περισσότερα στην ιστοσελίδα της «Πανεπιστημονικής» (ΔΠΚ-Ο): www.dpko.gr