Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2019
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., η ΚΟ Μεγάρων Αττικής καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση, στην ταβέρνα «Το Παραδοσιακό» (παλαιά Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου 54 - Κινέττα), με θέμα «Οργάνωση και αγώνας για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Το Σάββατο 14 Δεκέμβρη:

-- Οι Οργανώσεις Εξαρχείων Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν ιστορικό περίπατο με θέμα «Ο ηρωικός Δεκέμβρης του 1944 - Ο αγώνας του ΕΛΑΣ Εξαρχείων». Εκκίνηση στις 11 π.μ. από Στουρνάρη & Πατησίων.

-- Η ΤΟ Πέλλας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι ανταγωνισμοί και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών χωρίζουν τους λαούς και γεννούν την προσφυγιά. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και τον αγώνα μας ενάντια στον κοινό εχθρό», στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά. Θα μιλήσει ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη:

-- Η ΤΕ Λέσβου διοργανώνει εκδήλωση στη Μυτιλήνη με θέμα «GO BACK, 75 χρόνια μετά» (για την εξέγερση των Χριστουγέννων του '44), στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Μ. Ασίας 2). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αναφορά στο ιστορικό της θρυλικής λαϊκής εξέγερσης από τον Παναγιώτη Κουτσκουδή, ερευνητή - συγγραφέα βιβλίων της ιστορίας του λαϊκού κινήματος της Λέσβου. Προβολή βίντεο με αφηγήσεις πολιτών που έζησαν εκείνα τα γεγονότα. Ομιλία από τον Βασίλη Αμπελογιάννη, Γραμματέα της ΤΕ Λέσβου. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την επιμέλεια του Στέφανου Φευγαλά, μουσικολόγου - εκπαιδευτικού.

-- Οι ΚΟ Ζωγράφου Αττικής καλούν στις 6 μ.μ. σε εκδήλωση παρουσίασης του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Ανακρέοντος 60). Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Alpha Bank Αττικής διοργανώνει στις 6 μ.μ., στον πολυχώρο «Εκστάν» (Πατησίων και Καυταντζόγλου 5, Αθήνα), εκδήλωση για τους τόπους εξορίας, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ομιλία.

Τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη στο δημαρχείο Ευόσμου με θέμα το Προσφυγικό, θα μιλήσει ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 17 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΑΕΝ Ηπείρου (Πρέβεζα), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Οι νέοι κανονισμοί του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ/ΙΜΟ) για τη μείωση των εκπομπών οξειδίων του θείου (SOχ) από τα καυσαέρια των πλοίων από 1/1/2020. Scrubbers και καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο και οι νέες δυσκολίες για τα πληρώματα». Θα μιλήσει ο Αντώνης Κρητικός, ναυπηγός - μηχανικός του ΕΜΠ.