Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Με ενθουσιασμό έρχονται στην Ελλάδα για ψήφο στο ΚΚΕ

Με ενθουσιασμό οργανώνεται από τις Οργανώσεις Εξωτερικού του ΚΚΕ και της KNE η μετάβαση εκατοντάδων μεταναστών από χώρες της Ευρώπης, ώστε να ψηφίσουν στην κάλπη της Κυριακής το Κόμμα τους, το ΚΚΕ, που τους στηρίζει καθημερινά. Ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες, όπως το υψηλό κόστος, η άδεια από την εργασία, η αλλαγή στον προγραμματισμό των διακοπών, θα έρθουν στην πατρίδα μέλη και φίλοι του Κόμματος από Γαλλία, Βέλγιο, Βρετανία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Κύπρο.

Το πλατύ άνοιγμα, με πολύμορφες εκδηλώσεις, συσκέψεις, συζητήσεις με τους παλιούς και τους νέους μετανάστες, επιστήμονες και εργαζόμενους που στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, έφερε αποτέλεσμα. Είχε προηγηθεί η πολύ καλή δουλειά για τις ευρωεκλογές του Μάη, όπου το ΚΚΕ αναδείχθηκε στην κάλπη των Ελλήνων μεταναστών ακόμα και πρώτη δύναμη σε κάποιες χώρες και συνολικά τρίτη δύναμη στην ΕΕ, με 14%.

Οι μετανάστες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΚΚΕ «να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη», αποδεικνύοντας ότι οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν όταν υπάρχει αποφασιστικότητα και θέληση για αγώνα και προσφορά. Και αυτοί γνωρίζουν ότι είναι κρίσιμο την επόμενη μέρα να υπάρχει ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα, που μπορεί να αποκτήσει νέα ώθηση με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να μπορέσει από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική.