Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019

Θωμάς ΓΙΔΑΡΑΚΟΣ

Μαθηματικός. Πρώην μέλος της ΣΕ Παγκρατίου του ΣΥΡΙΖΑ

Στις πρόσφατες δημοτικές - κοινοτικές εκλογές υπήρξα υποψήφιος στο 2ο Διαμέρισμα της Αθήνας (Παγκράτι) με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό.

Αγγίξαμε και στα επτά διαμερίσματα του δήμου ένα μέσο ποσοστό κοντά στο 10%.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι οι παρακάτω διαπιστώσεις:

α) Η κατάρρευση του μύθου που καλλιεργείται τεχνηέντως περί ενός ΚΚΕ σκληρού, άτεγκτου, χωρίς δυνατότητα σύνθεσης.

β) Η κοινωνική γείωση του Κόμματος και η συσσωρευμένη γνώση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας.

γ) Οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε όλους εμάς που αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου το 2015 και συμπορευτήκαμε με τους συντρόφους του ΚΚΕ της τοπικής κοινωνίας δεν έχει παροδικό - εκλογικό χαρακτήρα. Αποκτά μια βάση μονιμότητας και διαρκούς αλληλοτροφοδότησης.

δ) Μπορούμε να διακρίνουμε μέσα από τη φωτογραφία της στιγμής, του 5,5% των ευρωεκλογών, την αναντιστοιχία διεισδυτικότητας των θέσεων - δράσεών του και του εκλογικού του ποσοστού.

Η εμπειρία των τελευταίων ετών απομάκρυνε το πέπλο και της τελευταίας αυταπάτης. Η ΕΕ δεν είναι μεταρρυθμίσιμη. Είναι αναγκασμένη να λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντι στις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Στον οικονομικό, πολιτικό, βιομηχανικό, νομισματικό, ενεργειακό και τεχνολογικό πόλεμο που διεξάγεται. Με την επιβολή εσωτερικής υποτίμησης σε κάθε χώρα, ανεξαρτήτως μνημονίων ή μη.

Η ψήφιση του 3ου μνημονίου τους βρήκε όλους μαζί, «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ». Από Τσίπρα, Μητσοτάκη, Φώφη, από Αδωνι, Βορίδη και Πολάκη... 27 χρόνια δρόμος από τη συμφωνία του Μάαστριχτ. Και τότε όλοι μαζί! Οι ίδιοι που «σώζουν και ξανασώζουν» τον ελληνικό λαό από τις επιλογές τους, της επιτροπείας και του ξεπουλήματος της χώρας.

Ομως και τότε και τώρα απέναντί τους μόνο το «αντιδημοφιλές» ΚΚΕ. Του το αναγνωρίζουμε και υποκλινόμαστε!

«Σήμερα με τις νέες τεχνολογίες μπορούμε να δουλεύουμε όλοι. Να εργαζόμαστε λιγότερο, καλύτερα, με υψηλότερους και αξιοπρεπείς μισθούς. Να δώσουμε στους νέους ένα μέλλον με σταθερή δουλειά, χωρίς εκμετάλλευση. Με τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία που θα προστατεύει το περιβάλλον. Να χτίσουμε έναν κόσμο ειρήνης και ισότητας όπου κανένας δεν θα είναι υποχρεωμένος να μεταναστεύει για να βρει δουλειά, για να ξεφύγει από τη φτώχεια και τους πολέμους. Ολα αυτά δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτά! Με ισχυρά Κομμουνιστικά Κόμματα - Την αντεπίθεση των λαών για την ανατροπή!» (απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Marco Rizzo, Γραμματέα του ΚΚ Ιταλίας, στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, πλατεία Συντάγματος 22/5/2019).

Με την αναγκαία υπενθύμιση ότι οποιαδήποτε βαθιά κοινωνική και πολιτική αλλαγή δεν έγινε ποτέ στην Ιστορία χωρίς εξέγερση και την αυτοπρόσωπη συμμετοχή των λαϊκών τάξεων. Με ένα σχέδιο που να αποτυπώνει τις δικές τους ανάγκες και δυνατότητες.

Προερχόμενος από το χώρο των Αριστερών Φοιτητικών Συσπειρώσεων, καλώ τους παλιούς αλλά και τους νέους συντρόφους που πορευτήκαμε μαζί, να μην απέχουν από τις εκλογές. Το άκυρο, το λευκό και η ψήφιση σχημάτων καταγραφής αφαιρούν δυνάμεις που τόσο έχουμε ανάγκη.

Να ψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, για να υπάρχει αντιπολίτευση στο αστικό μπλοκ μέσα και έξω από τη Βουλή. Για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γιατί το ΚΚΕ μιλά τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς αστικοδημοκρατικές αυταπάτες. Με αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με αλλαγή κοινωνικής τάξης και όχι πολιτικού προσωπικού στην εξουσία, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

Επιπρόσθετα τους καλώ να μελετήσουν τη «Διακήρυξη για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ» και τα Δοκίμια Ιστορίας 1918 - 1949 του Κόμματος. Ειλικρινά, θα βγουν κερδισμένοι!