Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές

Οι συνεχόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας από τα μέσα έως το τέλος αυτής της βδομάδας, σε συνδυασμό με τις πιέσεις των ΗΠΑ για τη συμμετοχή περισσότερων αραβικών χωρών στη Σύνοδο στο Μπαχρέιν «για την ευημερία και την ειρήνη» στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, στις 25 και 26 Ιούνη, δυναμώνουν την ένταση στην περιοχή.

Βασικός στόχος των ισραηλινών επιδρομών, που εξαπολύθηκαν με αφορμή την αναίμακτη εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, ήταν εγκαταστάσεις και αποθήκες ενόπλων της «Χαμάς». Δεν προκάλεσαν θύματα, παρά μόνον υλικές ζημιές. Ωστόσο, η κλιμάκωσή τους φάνηκε να προκαλεί ανησυχία στον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλαντένοφ, που την Παρασκευή έσπευσε στην Πόλη της Γάζας συναντώντας υψηλόβαθμα στελέχη της «Χαμάς», σε μια προσπάθεια διατήρησης της εύθραυστης ισραηλινο-παλαιστινιακής «εκεχειρίας» που συμφωνήθηκε μετά τις εχθροπραξίες στις αρχές του Μάη, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 26 Παλαιστινίων κατοίκων της Γάζας και τεσσάρων Ισραηλινών.

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, από την άλλη, έδειξαν για πολλοστή φορά πως είναι έτοιμες για «όλα τα ενδεχόμενα», ενισχύοντας την αντιπυραυλική ασπίδα «Σιδερένιος Θόλος» πάνω από το νότιο Ισραήλ.