Σάββατο 1 Ιούνη 2019 - Κυριακή 2 Ιούνη 2019
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019

Η Πετρούπολη χρειάζεται δήμαρχο αγωνιστή και όχι υλοποιητή της αντιλαϊκής πολιτικής

Μαχητικό κάλεσμα συστράτευσης για να συνεχιστεί η αγωνιστική πορεία του δήμου από τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Βαγγέλης Σίμος χαιρέτισε το σημαντικό βήμα του λαού της πόλης, που ανέδειξε την προηγούμενη Κυριακή τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πρώτη δύναμη με 24% και με επτά μονάδες διαφορά από τον δεύτερο συνδυασμό, καλώντας στον β' γύρο να γεμίσουν ξανά οι κάλπες με κόκκινα γαρίφαλα, να επανεκλεγεί η σημερινή δημοτική αρχή.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε «στους νέους και τις νέες που ψήφισαν για πρώτη φορά, οι οποίοι παρά το γενικότερο κλίμα ωχαδερφισμού, μιζέριας και απομάκρυνσης από τα κοινά, προσήλθαν στις κάλπες, έδωσαν με τη σειρά τους ένα ισχυρό "παρών" και απέδειξαν ότι οι νέοι έχουν φωνή και γνώμη για το μέλλον, τόσο μέσα από τις εκλογές όσο και μέσα από τους αγώνες συνολικά!».

Ο λαός δίνει απάντηση στις συκοφαντίες

Αναφερόμενος στον άλλον υποψήφιο που πέρασε στον β' γύρο, θύμισε ότι είναι ο ίδιος συνδυασμός που καταψηφίστηκε από το λαό της πόλης το 2010. Σχολίασε ότι ειδικά τις τελευταίες μέρες πετάει λάσπη στη «Λαϊκή Συσπείρωση, όμως «δεν διακατέχεται από φαντασία και λέει ακριβώς ό,τι έλεγε και το 2002. Μάλλον θα ανέσυρε όλη τη βρωμιά και τη δυσωδία που έχει κλεισμένη σε κάποιο ντουλάπι και την ξανάριξε όλη, αυτούσια, μέσα στην πόλη. Βέβαια, τον είχαμε συνηθίσει από την εποχή που έριχνε την ίδια λασπολογία και για τον τότε δήμαρχο Γιώργο Γιώγο, ότι δήθεν είχε "φάει" χρήματα του δήμου και ότι μέρος από αυτά τα είχε "επενδύσει" στην κατασκευή βίλας στα βόρεια προάστια!

Σας το είπαμε την προηγούμενη Παρασκευή, σας το λέμε και τώρα: "Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει". Οσες συκοφαντίες κι αν εξαπολύσετε, τους δεσμούς μας με τον πετρουπολιώτικο λαό δεν θα τους κόψετε».

Σε άλλο σημείο, θύμισε ότι όταν ήταν δήμαρχος ο Στ. Βλάχος είχαν γίνει οι μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου, που στήριξε και η σημερινή αγωνιστική δημοτική αρχή, ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων, στην προσπάθεια να εφαρμοστούν τα προγράμματα stage, να γίνει «η Πετρούπολη ο πρώτος δήμος που έφερε αυτά τα προγράμματα ελαστικοποίησης, με πολύ χαμηλές αμοιβές για τους εργαζόμενους, με στέρηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και με αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον. Τότε που τα απορριμματοφόρα είχαν κλείσει το δήμο και είχε απειλήσει να φωνάξει ακόμα και εισαγγελέα...».

Απαντώντας στις αντιΚΚΕ επιθέσεις του αντίπαλου συνδυασμού και στα περί «κομματικού μηχανισμού», ο Β. Σίμος τόνισε: «Σε ποιον κομματικό μηχανισμό αναφέρεστε; Δηλαδή τα παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς χωρίς να πληρώνουν ούτε μισό ευρώ για τροφεία, οι 5.500 εγγεγραμμένοι δημότες στις δράσεις του πολιτισμού - αθλητισμού, οι ωφελούμενοι από τη δομημένη πλέον Κοινωνική Υπηρεσία με τα Κέντρα Κοινότητας, τον Συμβουλευτικό Σταθμό, την Κοινωνική Αποθήκη Τροφίμων, το Κοινωνικό Φαρμακείο, είναι κομματικοί ψηφοφόροι;

Οι εκατοντάδες πολιτιστικές και αθλητικές δωρεάν δραστηριότητες, όπως το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, η Αθλητική Ανοιξη, το "Κολυμπάμε για καλό σκοπό", οι διαδημοτικοί αγώνες, οι ημερίδες, τα σεμινάρια, δεν απευθύνονται σε όλους τους πολίτες;

Το πλήθος των αθλητικών δράσεων, όπως διοργάνωση πεζοποριών, ποδηλατικών γύρων, αγώνων ανώμαλου δρόμου, με τη συμμετοχή κυρίως της νέας γενιάς, όπως για παράδειγμα ο 1ος αγώνας δρόμου "Ν. Παξιμαδάς" ή ο ποδηλατικός γύρος Πετρούπολης, δεν απευθύνονται στο σύνολο των αθλούμενων και αθλητών, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους, με στόχο την προώθηση του μαζικού αθλητισμού; (...)

Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε ποιοι είμαστε! Αλλά αυτό που δεν μπορείτε να χωνέψετε είναι ότι το άνοιγμά μας είναι πλατύ! Οτι στην Πετρούπολη μας εμπιστεύεται χιλιάδες κόσμος, ακόμη και κόσμος που δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας! Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ότι είμαστε περήφανοι που έχουμε ως παράδειγμα και ως πρότυπο ανθρώπου τον άνθρωπο με το γαρίφαλο! Γιατί με τέτοια ιδανικά μεγαλώσαμε! Εσείς μάλλον δεν είστε και πολύ περήφανος για την πολιτική σας διαδρομή! Γιατί ακόμα υπάρχουν οι φωτογραφίες με τον Τσίπρα και με την Δούρου όταν είχαν έρθει στην Πετρούπολη, όταν δεν τα βρήκατε το 2014 για τη Περιφέρεια βγάλατε τόσο μένος απέναντί τους που γίνατε μέλος του ΚΙΝΑΛ, αλλά βέβαια λίγους μήνες πριν τις εκλογές ζητήσατε και τη στήριξη της ΝΔ!».

Με αντιδραστικές περγαμηνές ο αντίπαλος συνδυασμός

Συνεχίζοντας, ο Β. Σίμος απαρίθμησε τις απανωτές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη όταν στη δημοτική αρχή βρισκόταν ο σημερινός δεύτερος υποψήφιος: 8% αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού το 2005 και 3% αύξηση στα τέλη νεκροταφείου και κοινόχρηστων χώρων, 4% αύξηση το 2005, 2,9% το 2007, όπως και το 2008, τονίζοντας ότι διαχρονικά οι εκλεγμένοι με τη στήριξη του ΚΚΕ ήταν αντίθετοι με τις αυξήσεις αυτές.

Και τόνισε: «Ο λαός γνωρίζει ποιος είναι αυτός που αύξησε την τοπική φορολογία και ποιος είναι αυτός που σε συνθήκες υποχρηματοδότησης και συνεχίζοντας την πολιτική ανακούφισης στα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης, προχώρησε σε μειώσεις ή και σε καταργήσεις των δημοτικών τελών, για να απαλλάξουμε τους Πετρουπολιώτες από τα φορολογικά βάρη, στο βαθμό που μπορούμε. Γνωρίζει ότι προχωρήσαμε σε μειώσεις ή και σε καταργήσεις σε ανθρώπους που έχουν τα απαιτούμενα κοινωνικοταξικά κριτήρια (άπορους, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ΑμεΑ, ανέργους κ.λπ.), έχοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των δημοτών και κυρίως όλων των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

Στη συνέχεια σχολίασε τη νέα συκοφαντία που εξαπέλυσε ο αντίπαλος συνδυασμός, ότι δήθεν η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέλει να γίνει χωματερή στα όρια της πόλης, στο Λατομείο Μουσαμά! «Κάνει πως δεν γνωρίζει τους αγώνες που δώσαμε, με συσκέψεις, κινητοποιήσεις και μάζεμα υπογραφών, για να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής και να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού Λατομείου Μουσαμά ως χώρου υποδοχής αποβλήτων! Αγώνα που έχουμε δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα», τόνισε ο δήμαρχος.

Ξανά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο τιμόνι του δήμου!

Αφού έκανε εκτενή αναφορά σε μια σειρά έργων που έχει υλοποιήσει η σημερινή δημοτική αρχή, ανέλυσε προτεραιότητές της που ήδη έχουν δρομολογηθεί, όπως η ανάπλαση στο Καμίνι, η χωροθέτηση του δημαρχείου και του ωδείου, η δημιουργία ενός ακόμη χώρου άθλησης στο Εθνικό Στάδιο, η ανακατασκευή ανοιχτών αθλητικών χώρων κ.λπ.

Από την άλλη, σχολιάζοντας τις θέσεις της αντίπαλης παράταξης, ανέδειξε ότι δεν παίρνει θέση για τα σοβαρά προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η ενδεχόμενη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανταποδοτικότητα. «Ο κ. Βλάχος έχει εμπειρία στη λήψη μέτρων που δεν είναι υπέρ του λαού, όπως τα προγράμματα ελαστικών σχέσεων εργασίας, όπως το να μην προχωρά σε μονιμοποιήσεις εργαζομένων όταν είχε τη δυνατότητα, με αποτέλεσμα ο δήμος σήμερα να στερείται προσωπικό σε πολλές ειδικότητες. Αντίθετα, εμείς στη θητεία αυτή έχουμε προχωρήσει στη μονιμοποίηση υπαλλήλων και παλεύουμε για να υπάρχει προσωπικό που θα καλύπτει τις ανάγκες σε όλους τους τομείς, κηπουρούς, καθαριότητα, ηλεκτρολόγους, βρεφονηπιοκόμους κ.λπ.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να δώσουν τη μάχη με αισιοδοξία, μαχητικότητα, ελπίδα και δύναμη. «Καλούμε όλο τον πετρουπολιώτικο λαό, ανεξαρτήτως τι ψήφισε στον πρώτο γύρο, να πάμε μεθαύριο ενωμένοι στον γνωστό δρόμο, που έμπρακτα έχουμε αποδείξει ότι ακολουθούμε, για να έχουμε μια δημοτική αρχή που δεν θα διαχωρίζει το λαό, θα τον ενώνει στον κοινό αγώνα, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας!

Η Πετρούπολη χρειάζεται ανθρώπους αγωνιστές και όχι υλοποιητές της αντιλαϊκής πολιτικής, ανθρώπους με όρεξη να δουλέψουν και να προσφέρουν! Γι' αυτό, ξανά "Λαϊκή Συσπείρωση" στο τιμόνι του δήμου!».