Σάββατο 25 Μάη 2019 - Κυριακή 26 Μάη 2019
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Χωρίς δεύτερες σκέψεις, «Λαϊκή Συσπείρωση» ισχυρή από την πρώτη Κυριακή!

Την Κυριακή να γεμίσουν οι κάλπες με τα κόκκινα γαρίφαλα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο και την Περιφέρεια, με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, κάλεσε το λαό της Πετρούπολης από το βήμα της μαζικής προεκλογικής συγκέντρωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο κομμουνιστής δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Βαγγέλης Σίμος, με τη γεμάτη από κόσμο πλατεία να δικαιώνει την προσφώνηση ως «ο σημερινός και αυριανός δήμαρχος της πόλης». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι πρώην δήμαρχοι Πετρούπολης Γιώργος Γιώγος και Θωμάς Κοτσαμπάς.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Πετρούπολη έχει αγωνιστή παλικάρι δήμαρχο κι αυτό δεν το βάζουμε στο ζύγι. Τραβάμε μόνο μπροστά παντού με αγωνιστές κομμουνιστές δημάρχους κι αυτήν τη φορά θα είναι περισσότεροι. Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει αυτοί που ανησυχούν τι θα γίνει με τις μπίζνες. Να τους τρομάξουμε ακόμα πιο πολύ με πιο ισχυρό ΚΚΕ στους δήμους, στις Περιφέρειες, στις ευρωεκλογές». Ενώ φέρνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα για το τι θα πει αγωνιστής - κομμουνιστής δήμαρχος, αναφέρθηκε στην επιστολή της περιφερειάρχη Αττικής, Ρ. Δούρου, το 2017 με την οποία ενημέρωνε τον δήμαρχο Πετρούπολης ότι ο δήμος του έχει επιλεγεί για να φτιαχτεί χωματερή, διαβάζοντας στη συνέχεια την απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος, στην οποία ξεκαθάριζε ότι ο λαός της πόλης και η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να δεχτούν τέτοια εξέλιξη.

Ο Βαγγέλης Σίμος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε ότι οι υποψήφιοι των άλλων παρατάξεων κρύβουν από τον κόσμο πως είναι «μέλη και στελέχη κομμάτων, τα οποία έχουν κυβερνήσει, ψήφισαν μνημόνια, ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο και ότι έχετε την ίδια στρατηγική συμφωνία σε όλα αυτά (...) Εμείς, σε αντίθεση με εσάς, δεν το κρύβουμε! Αντίθετα, είμαστε περήφανοι, γιατί 40 χρόνια τώρα έχουμε φτιάξει αυτήν την πόλη, αλλά και γιατί έχουμε 100 χρόνια Ιστορίας, 100 χρόνια πρωτοπόρας θεωρίας, πρωτοπόρας δράσης! Και το γνωρίζετε καλά και βέβαια αυτό είναι που φοβάστε, γιατί τα δικά μας αιτήματα απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου, γιατί οι δικές μας μάχες γίνονται για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες!».

Αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο της δημοτικής αρχής Πετρούπολης όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο πώς στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους, μπροστά στους αγώνες τους, για μέτρα ανακούφισης και υποδομές που έχει ανάγκη ο λαός της πόλης, και κάλεσε σε ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «για να συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε σε ό,τι αντιδραστικό έρχεται ως κατεύθυνση, είτε από την Περιφέρεια είτε από την κυβέρνηση είτε από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και υποβαθμίζει περισσότερο τη ζωή του εργάτη, της εργάτριας, του αυτοαπασχολούμενου. Εμείς δεν κρύβουμε ότι είμαστε μεροληπτικά ταγμένοι υπέρ της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων.

Γιατί για εμάς σύγχρονο δεν είναι σήμερα να πιστεύεις ότι το σύστημα είναι αυτό και δεν αλλάζει! Σύγχρονο δεν είναι να πιστεύεις ότι μόνο έτσι μπορεί να είναι η κατάσταση στη ζωή! Σύγχρονο και προοδευτικό είναι να παλεύεις για να καλύψεις τις επίκαιρες ανάγκες σου, με βάση τη δυνατότητα που σου δίνουν η τεχνολογία και η επιστήμη!

Μας ρωτούν πάρα πολλοί πώς θα διοικήσουμε χωρίς την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γι' αυτό και εμείς λέμε: Ούτε δεύτερες σκέψεις ούτε δεύτερες Κυριακές! "Λαϊκή Συσπείρωση" ισχυρή από την πρώτη Κυριακή!

Ενα πράγμα που μας χαρακτηρίζει και μάλιστα μας το λένε και όλοι μας οι πολιτικοί αντίπαλοι είναι το εξής: Η σταθερότητα στις απόψεις μας και η συνέπειά μας. Δεν λέμε άλλα εδώ και άλλα π.χ. στην Καρδίτσα, δεν λέμε άλλα σήμερα και άλλα αύριο. Εμείς, κύριοι, δεν μιλάμε για συμμαχίες μεταξύ κομμάτων, μεταξύ παρατάξεων, μεταξύ συνδυασμών. Ολοι γνωρίζετε ότι η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" την επόμενη μέρα δεν θα βρεθεί αλλού! Είναι ψήφος σίγουρη και σταθερή!».

Μετά από το τέλος της ομιλίας όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέβηκαν στην εξέδρα της συγκέντρωσης χαιρετώντας τον κόσμο που συμμετείχε μαζικά.