Σάββατο 25 Μάη 2019 - Κυριακή 26 Μάη 2019
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

Να κάνουμε αποφασιστικό βήμα μπροστά, με δυνατό ΚΚΕ, δυνατότερο λαό!

Από το βήμα της μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, απήθυνε πλατύ κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό, αριστερό άνθρωπο, σε κάθε αγωνιστή «που δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό», στον λαϊκό κόσμο που αναγνωρίζει στο ΚΚΕ την εντιμότητα, τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, να βαδίσει μαζί με το ΚΚΕ, στον ίδιο δρόμο για το δίκιο μας, για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για να δυναμώσει την επόμενη μέρα η λαϊκή αντιπολίτευση, κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα στηρίγματά τους στις κυβερνήσεις, στους δήμους και στις Περιφέρειες, για να βγει την επόμενη μέρα δυνατότερος ο λαός, για να ορθωθεί πραγματικό τείχος στο φασισμό. Διαβεβαιώνοντας όλους όσους αφορά το κάλεσμα αυτό ότι το ΚΚΕ «έχει σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του Πρόγραμμα το δρόμο για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία και πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Γιατί αυτό σήμερα είναι το προοδευτικό και σύγχρονο. Η "Ελλάδα των πολλών" είναι η Ελλάδα του σοσιαλισμού!».

Η ελπίδα και η προοπτική έχουν όνομα: ΚΚΕ

«Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργάτες, στους υπάλληλους, στους ανέργους, στους ανθρώπους του μόχθου, στα νέα παιδιά που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν, να φτάσουν στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια του αγώνα, της ελπίδας και της προοπτικής», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η ελπίδα, αυτή η προοπτική έχει όνομα και γράφεται με μεγάλα γράμματα: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές. "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Κι αυτό το ξέρουν καλά όχι μόνο όσοι έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού, αλλά και όλοι όσοι και όσες ακόμα το σκέφτονται! Ξέρουν καλά πως αν υπάρχει ένα κόμμα που έχει βάλει τη σφραγίδα του στους αγώνες του λαού μας, για να πάρει πίσω τα κλεμμένα, για να διεκδικήσει τα αυτονόητα, αυτό είναι το ΚΚΕ.

Ξέρουν καλά πως εμείς κρατήσαμε την ελπίδα ζωντανή, όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με άλλους αγωνιστές που πορεύονται πλάι μας, μέσα στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις, στα χωριά, στα μπλόκα της αγροτιάς, στα σχολεία και τις σχολές.

Ξέρουν καλά πως ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, υπάρχει προοπτική για το λαό. Και αυτή, σε πείσμα όλων, την κρατάει ανοιχτή μόνο το ΚΚΕ, με την ανατρεπτική πολιτική του πρόταση. Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε και τους λέμε:

Τώρα είναι η ώρα να κάνετε αυτό που κάθε φορά αναβάλλετε για αργότερα! Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Γιατί όλοι θέλετε - μας το λέτε άλλωστε καθημερινά - να πάει καλά το ΚΚΕ στις εκλογές. Θέλετε να ανεβάσει τα ποσοστά του, να αυξήσει τις δυνάμεις του παντού, και στην Ευρωβουλή και στους δήμους και στις Περιφέρειες.

Γιατί, κατά βάθος, ξέρετε πως τα δύσκολα δεν τέλειωσαν. Και στα δύσκολα ο λαός πρέπει να έχει στήριγμα, αποκούμπι. Και αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ΚΚΕ. Η ενίσχυση, λοιπόν, του ΚΚΕ παντού είναι στο χέρι σας!

Γι' αυτό, κάντε τώρα δική σας υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να μπορεί η πλειοψηφία του λαού μας να χαμογελά το βράδυ των εκλογών. Κι αυτό το χαμόγελο το χρειαζόμαστε για να τονώσουμε την αισιοδοξία του λαού μας, για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη διεκδίκηση. Το χρειαζόμαστε για να πάρουμε δύναμη που θα επιστρέφει κάθε μέρα στο λαό, για να φωτίσουμε επιτέλους τον δικό μας, το δρόμο του λαού, με την εξουσία στα δικά του χέρια. Μπορούμε, με ισχυρό ΚΚΕ παντού!».

Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής, όχι θεατής και κομπάρσος στην κακοπαιγμένη παράσταση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Αναφερόμενος στη σκιαμαχία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που «ανεβάζει στροφές» λίγο πριν την κάλπη, υπογράμμισε: «Αυτές τις τελευταίες μέρες πριν την κάλπη, ανεβαίνει ξανά η ίδια κακοπαιγμένη παράσταση. Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Το σενάριο γνωστό, αντιλαϊκό. Στημένες κοκορομαχίες για τα μικρά, τα επιμέρους, για να κρύψουν ότι στα μεγάλα, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού, συμφωνούν και επαυξάνουν. (...)

Το ερώτημα είναι απλό: Αφορά το λαό όλη αυτή η αντιπαράθεση; Αφορά το λαό ποιος θα δουλεύει για το κεφάλαιο, για τους μεγάλους επιχειρηματίες και ενάντια στα συμφέροντά του; Ποιος θα τρέχει για να υλοποιήσει τα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ; Αφορά το λαό ποιος θα απολαμβάνει τη στήριξη αυτών που και μέσα στην κρίση είδαν τα κέρδη τους να μεγαλώνουν, ενώ τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων έπεσαν στα τάρταρα;

Το δίλημμα για το λαό δεν είναι σε ποιανού επιχειρηματία τα κότερα πίνουν τις σαμπάνιες τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ ή του ΚΙΝΑΛ, των άλλων αστικών κομμάτων.

Το έχουμε πει και θα το επαναλάβουμε: Στο ίδιο κότερο είναι όλοι τους, όταν μαζί ψήφιζαν την εθελοντική και μάλιστα μειωμένη φορολογία για τους εφοπλιστές, όταν ψήφιζαν όλες τις φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, τις επιδοτήσεις στις μπίζνες των μονοπωλίων, όταν ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο, όταν ο ένας ψήφιζε κι ο άλλος εφάρμοζε τους μνημονιακούς νόμους, όταν επιτίθεντο στο δικαίωμα της απεργίας.

Τότε, όλοι αυτοί μαζί στο ίδιο κότερο βρίσκονταν. Και συνεχίζουν να βρίσκονται, όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν ότι συμπλέουν στα βασικά, στα κύρια. Ομως ο λαός μας δεν θέλει πλέον να παραμείνει θεατής ή - ακόμα χειρότερα - κομπάρσος, με πρωταγωνιστές τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ο λαός θέλει να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής.

Στις εκλογές μπορεί με ισχυρό ΚΚΕ να κάνει την πραγματική διαφορά. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - και από κοντά και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ - του λένε, χωρίς να ντρέπονται, ότι πρέπει να θεωρήσει "περασμένα - ξεχασμένα" όλα όσα έχασε μέσα στην κρίση τα προηγούμενα χρόνια. Στην ουσία αυτό του λένε να ψηφίσει την Κυριακή: Να τους χαρίσει τα κλεμμένα. Αυτό του λέει ο Τσίπρας, όταν λέει πως το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει πάνω "13η σύνταξη". Αυτό του λέει ο Μητσοτάκης, όταν λέει πως θέλει "να μειώσει τους φόρους, να δημιουργήσει νέες, καλύτερες δουλειές" και γι' αυτό "θα διαπραγματευτεί χαμηλότερα πλεονάσματα". Τις είδαμε, τις ζήσαμε τις "διαπραγματεύσεις" τους».

Ζητάνε ψήφο - έγκριση για τον επόμενο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης

«Το δίλημμα δεν είναι ποιος από τους δύο, γιατί η πείρα όλων αυτών των χρόνων δείχνει πως δεν υπάρχει κάποιο μικρότερο κακό», σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας το λαό να σκεφτεί «τι λέγανε και πού βρισκόμαστε σήμερα: Για να μη γίνουμε η γενιά των 700 ευρώ, φτάσαμε να γίνουμε η γενιά των 400 και 300 ευρώ. Για να κρατήσουμε μια θέση εργασίας, μας τη μοίρασαν στα δύο και στα τρία. Για να σώσουμε τις συντάξεις, φτάσαμε στα επιδόματα πείνας, για παλιούς και νέους συνταξιούχους. Για να απαλλαγούμε από τον ΕΝΦΙΑ, φτάσαμε σήμερα να πληρώνουμε όχι μόνο τον ΕΝΦΙΑ αλλά και νέους φόρους και χαράτσια. Για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φορτωθήκαμε ένα τρίτο που όλοι μαζί ψήφισαν. Για να διαγραφεί ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός μας, βρεθήκαμε με ένα ακόμα μεγαλύτερο χρέος που το φορτωθήκαμε εμείς και τα δισέγγονά μας. Για να γλιτώσουμε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν, φορτωθήκαμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ και άλλους πολιτικούς γυρολόγους από το παλιό χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ. Και τελικά, από το μικρότερο κακό πηγαίνουμε πάντα σε ένα μεγαλύτερο! Φτάσαμε στις παροχές ψίχουλα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο λαό 1 από τα 10 που του έχει κλέψει, ενώ τα υπόλοιπα 9 τα δίνει ως δώρο στο κεφάλαιο, και θέλει να της πει ο λαός και "ευχαριστώ"! Κι αυτό το "ευχαριστώ", αν γίνει και ψήφος, θα είναι η έγκριση για τον επόμενο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης».

Η Ελλάδα και η Ευρώπη των λαών είναι η Ελλάδα και η Ευρώπη του σοσιαλισμού

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό αφήγημα της «Ελλάδας των πολλών», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε: «"Πατρίδα", τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τη ΝΔ, είναι τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των ελίτ, που και οι δύο υπηρετούν, έστω και με διαφορετικό στιλ, με διαφορετική φρασεολογία. Αλλωστε, για όλους αυτούς ψήφισαν παρέα το τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο. Για αυτές τις ελίτ έχουν ψηφίσει μαζί το τελευταίο διάστημα μια μεγάλη λίστα από παροχές, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. (...)

Και στην Ελλάδα και παντού, υπάρχουν δύο πατρίδες που βρίσκονται σε ανειρήνευτη σύγκρουση μεταξύ τους. Από τη μία είναι η πατρίδα της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού, που με τους κόπους του φτιάχνει ό,τι βλέπουμε σήμερα σε αυτόν τον τόπο. Από την άλλη είναι η πατρίδα μιας χούφτας εκμεταλλευτών - παράσιτων, που χωρίς να προσφέρουν τίποτα τσεπώνουν όλο τον πλούτο, που όταν τους συμφέρει παίρνουν τις επιχειρήσεις τους και τις μεταφέρουν σε άλλες "πατρίδες" ή σηκώνουν στα καράβια τους άλλες, ξένες σημαίες, γιατί αυτό συμφέρει τα κέρδη τους. Αυτών την "πατρίδα" ταΐζουν με την πολιτική τους ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και οι υπόλοιποι.

Η Ελλάδα και η Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μπορεί να είναι μόνο η Ελλάδα και η Ευρώπη του σοσιαλισμού. Εξω από τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τους λαούς σε κάθε χώρα να έχουν στα χέρια τους την εξουσία και τον πλούτο που παράγουν. Και γι' αυτό, την Ελλάδα των πολλών δεν μπορεί να την κάνει πραγματικότητα καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν ονομάζεται, από όπου κι αν κρατάει η σκούφια αυτών που την απαρτίζουν.

Η Ελλάδα των πολλών μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την πάλη των πολλών, των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, από τη συμμαχία τους, που θα σαρώσει το κεφάλαιο και την εξουσία του. Για να δυναμώσει σήμερα αυτή η προοπτική, για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις από χέρι αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τους προθύμους τους, για να συγκεντρωθούν δυνάμεις στην καθημερινή σύγκρουση με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, ο λαός μας χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού».