Σάββατο 25 Μάη 2019 - Κυριακή 26 Μάη 2019
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Το ΚΚΕ είναι τα μάτια και τα αυτιά του λαού

Στο ερώτημα που πολλοί απευθύνουν στο ΚΚΕ, «Γιατί ενώ εναντιώνεστε στην ΕΕ ζητάτε την ενίσχυσή σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;», απάντησε στις πρόσφατες παρεμβάσεις του ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που μπορεί να εκφράσει την ευρεία αμφισβήτηση του λαού στην ΕΕ, που έχει φτάσει το 74%, σύμφωνα με έρευνες της ίδιας της ΕΕ.

Γιατί, όπως είπε, «ποιους άλλους να στείλει;». Τους εκπροσώπους των κομμάτων που χειροκροτούν την ΕΕ, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ; Αλλωστε, ανέδειξε, μαζί σοσιαλδημοκράτες, ψευτοαριστεροί, φιλελεύθεροι και ακροδεξιοί ψηφίζουν το 90% των αποφάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κάλεσε το λαό να μην εμπιστευτεί όσους πρώτα ψηφίζουν τα αντεργατικά μέτρα και μετά τα πλασάρουν ως «σύγχρονα», όπως τα ωράρια - λάστιχο, οι 12 μέρες συνεχόμενης εργασίας, να πληρώνουν οι εργαζόμενοι για Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια και την ίδια στιγμή να επιδοτούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι. «Είναι σύγχρονο να μην είναι "επιλέξιμη δαπάνη" οι αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους και τους πλημμυροπαθείς; Να συμμετέχει η ΕΕ σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις; Να απαγορεύονται Κομμουνιστικά Κόμματα και να απονέμονται τιμές σε ναζί, όπως συμβαίνει σε χώρες της ΕΕ;», ήταν ένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Κ. Παπαδάκης.

Αναπτύσσοντας μερικούς από τους λόγους που έχει ο λαός να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, τόνισε ότι ήταν το μόνο κόμμα που ενημέρωσε έγκαιρα, που είπε την αλήθεια, που με τη δράση του μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο ανέδειξε τα οξυμένα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, πάλεψε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για Συλλογικές Συμβάσεις, για υποδομές για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Πάλεψε ενάντια στις αλλαγές συνόρων και των Συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Στον αντίποδα αυτής της πρωτοπόρας δράσης, ο Κ. Παπαδάκης θύμισε τη στάση των άλλων κομμάτων, που μιλούσαν για κοσμογονία, και υπογράμμισε ότι αυτό που αποδεικνύεται είναι πως η ΕΕ μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει, αφού είναι συμμαχία των αντιπάλων του λαού.

Σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ δεν λέει μόνο «το μεγάλο ΟΧΙ στην ΕΕ, αλλά και το ΝΑΙ στην Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, με αποδέσμευση από την Ευρωένωση, στην πάλη που δίνει δύναμη στα Κομμουνιστικά Κόμματα, στους λαούς στην Ευρώπη», κάλεσε μπροστά στις κάλπες να συναντηθούν η ανησυχία και η αμφισβήτηση για την ΕΕ με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν πολλοί δεν συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα. Γιατί ένα ισχυρό ΚΚΕ «θα είναι τα μάτια και τα αυτιά, δυνατή φωνή του λαού την επόμενη μέρα».