Πέμπτη 16 Μάη 2019
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

ΝΙΓΡΙΤΑ

Με το ΚΚΕ παντού κόντρα στην προσπάθεια εξαπάτησης!

Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία μίλησε ο Θανάσης Παφίλης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και ο Γεράσιμος Λάγιος, υποψήφιος δήμαρχος Βισαλτίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξαπάτησης που έχει στηθεί από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, παρουσιάζοντας το κόμμα τους ως δήθεν αριστερό - προοδευτικό. Οπως είπε, «στην ουσία δεν διαφέρει σε τίποτε από την πολιτική της ΝΔ. Και τα δύο κόμματα υπηρετούν πιστά το μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους εφοπλιστές. Φοροαπαλλάσσουν το μεγάλο κεφάλαιο και ρίχνουν το φορολογικό βάρος στο λαό. Τους νόμους της ΝΔ συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια κατεύθυνση, των εντολών της ΕΕ».

Αναφέρθηκε επίσης στην επικίνδυνη διεθνή κατάσταση στην περιοχή και στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Τέλος, αναφερόμενος στους υποψηφίους που κατεβαίνουν στην περιοχή δήθεν ανεξάρτητοι, σημείωσε: «Πραγματικά κοροϊδεύουν το λαό. Δεν υπάρχει κανένας απολίτικος». Εκανε δε σαφές ότι και στους δύο γύρους των τοπικών εκλογών «ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση" ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης αυτής της θέσης. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν καμία ψήφο μας».

Ο Γ. Λάγιος αναφέρθηκε στη διαφορά της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους δήμους σε σχέση με όλους τους άλλους υποψηφίους, που προσπαθούν να εφαρμόσουν όσο γίνεται καλύτερα τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε με παραδείγματα στους πέντε δήμους όπου έχουν εκλεγεί κομμουνιστές δήμαρχοι, και στη δράση τους σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, κόντρα στο αρνητικό γενικό κλίμα και το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει. Οπως είπε, «μια τέτοια πολιτική καλούνται και οι δημότες της Βισαλτίας να ψηφίσουν για να μπουν σε έναν δρόμο διεκδίκησης και αγώνα για όσα πραγματικά τους ανήκουν».