Παρασκευή 22 Μάρτη 2019
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ισχυρό ΚΚΕ δίνουμε εντολή για ανυποχώρητη υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων

Ο χαιρετισμός του Τάσου Τσιαπλέ

Σας απευθύνω θερμό αγωνιστικό, συντροφικό καλωσόρισμα στην αποψινή μας συγκέντρωση, που γίνεται δυο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, με την πεποίθηση ότι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια, στους δήμους και τις κοινότητες θα βγουν πιο δυνατά.

Αυτή η αισιοδοξία μας δεν βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις των αστικών κομμάτων και των υποψηφίων τους, που φτιάχνονται κατά παραγγελία τους, για να χειραγωγήσουν και μ' αυτό το μέσο ανθρώπους που τους έχουν τσακίσει από τα χτυπήματα που τους δίνουν καθημερινά στη ζωή και τη συνείδηση, αλλά μέσα από τη ζωντανή επαφή και συζήτησή μας με χιλιάδες εργάτες, ανέργους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες, που κάνουμε εδώ και μήνες σε χώρους δουλειάς, συνοικίες, χωριά και σχολές, από τους χιλιάδες ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, των ΕΒΕ, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Γνωρίζουμε καλά ότι στις μέρες που απομένουν έως τις εκλογές η αποσιώπηση των θέσεών μας από τα αστικά ΜΜΕ θα ενταθεί, οι πολιτικοί εκβιασμοί, τα ψευτοδιλήμματα, οι προβοκάτσιες και οι ψευτιές, οι αποπροσανατολιστικοί καβγάδες ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και των υποψηφίων τους σε Περιφέρεια και δήμους, οι υποσχέσεις και τα ρουσφέτια των άλλων συνδυασμών θα οργιάσουν, προκειμένου να αποτρέψουν το δυνάμωμα του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Γι' αυτό όλοι μας και ο καθένας ατομικά να δώσουμε μέχρι τέλος τη μάχη της ψήφου, συνδυασμένα με τη μάχη της οικονομικής στήριξης του αγώνα μας, άνθρωπο τον άνθρωπο, για να μη χαθεί καμία λαϊκή ψήφος, αντίθετα να κερδηθούν χιλιάδες νέες.

Μοιράζουν εκατομμύρια στους ομίλους και εξαθλίωση στους εργαζόμενους

Υπάρχει συσσωρευμένη πείρα όλα αυτά τα χρόνια από την εναλλαγή στην κυβέρνηση όλων των αστικών κομμάτων, υπάρχει πείρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της δήθεν «πρώτη φορά αριστεράς», αλλά και την 8χρονη διοίκηση της ΝΔ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για τους λίγους δόθηκαν από τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας πολλά δισεκατομμύρια, όπως για βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλοξενοδόχους, μεγαλέμπορους και κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματίες στη Θεσσαλία και γενικότερα. Σ' αυτούς δίνονται από την περιφερειακή αρχή πάνω από το 75% του ΕΣΠΑ, το 90% του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και η μερίδα του λέοντος των προϋπολογισμών της.

Τα κονδύλια που μοιράζει η Περιφέρεια και τα έργα που διαφημίζει ο περιφερειάρχης, τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου εξυπηρετούν κυρίως, στους κλάδους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Αγροτοδιατροφής, του Τουρισμού, των Μεταφορών, της διαχείρισης των απορριμμάτων, κ.ά.

Μόλις σήμερα ο περιφερειάρχης δηλώνει στον τοπικό Τύπο περήφανος γιατί υπέγραψε τη χρηματοδότηση, με 43 εκατομμύρια ευρώ, άλλων 32 μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής μέσω του «αναπτυξιακού» νόμου, ενώ πρόσφατα εξήγγειλε τη δημιουργία σύγχρονου ογκολογικού κέντρου καλώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες να αδράξουν την ευκαιρία για νέες μεγάλες μπίζνες.

Οι πολλοί βίωσαν και βιώνουν την ανεργία, τη μερική απασχόληση, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τη μείωση μισθών και συντάξεων, του εισοδήματος του αγροτοπαραγωγού και του αυτοαπασχολούμενου, το τσάκισμα των ΣΣΕ, των εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας, της Παιδείας, την άγρια φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Τις συνέπειες της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης της Περιφέρειας και των δήμων, που μεταφράζεται σε έλλειψη υπηρεσιών, έργων για τις λαϊκές ανάγκες και προσωπικού, την ακόμα μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα και φορολόγηση του λαού από δήμους και Περιφέρεια. Τις τεράστιες ελλείψεις σε έργα και υποδομές στους τομείς της αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας, του περιβάλλοντος, που θέτουν σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές και τις λαϊκές περιουσίες, όπως επίσης και σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, σπουδαστικές εστίες, νοσηλευτικά ιδρύματα, Κέντρα Υγείας, προνοιακές δομές.

Οι άλλες δυνάμεις τσακώνονται για τη διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου

Κοροϊδεύουν όταν μιλάνε δήθεν για το καλό του τόπου και του λαού, για την ανάπτυξη προς όφελος όλων, για όμορφες πόλεις και χωριά. Για το καλό των λίγων δουλεύουν κυβερνώντες, αστικά κόμματα και τα στελέχη τους σε Περιφέρεια και δήμους.

Δεν υπάρχουν όμορφες πόλεις με χιλιάδες νέους και νέες στην ανεργία, με δουλειές των 300 και των 400 ευρώ, με άγρια φοροληστεία και ΕΝΦΙΑ, με διόδια και χαράτσια, με ζωή - λάστιχο σε συνοικίες υποβαθμισμένες, χωρίς έργα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, χωρίς μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, χωρίς επαρκείς, στελεχωμένους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, σχολεία, σπουδαστικές εστίες, Κέντρα Υγείας, χωρίς αθλητικές, πολιτιστικές υποδομές με δωρεάν πρόσβαση, με χιλιάδες παιδιά φυλακισμένα στην τοξικοεξάρτηση, με αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις drones και άλλων όπλων που προκαλούν δίπλα μας το θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά. Δεν υπάρχουν ζωντανά και όμορφα χωριά με την ΚΑΠ, την αντιλαϊκή πολιτική, που ξεκληρίζουν όλο και περισσότερους μικρομεσαίους αγρότες, χωρίς την εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου, αρδευτικά και υδρευτικά έργα, χωρίς πολιτικές στήριξης των μικρομεσαίων αγροτών.

Οι άλλες δυνάμεις και στην Περιφέρεια (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσιλιμίγκα, ο Κουρέτας, η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή) δεν τσακώνονται για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Γι' αυτό κανείς να μην πιστέψει ξανά τα όσα απατηλά λένε η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα στελέχη τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους δήμους, ότι με την καπιταλιστική ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς θα αλλάξει η ζωή του λαού προς το καλύτερο, ούτε να αποδεχθούμε τα ψίχουλα που μοιράζουν προεκλογικά, αυτοί που κλέβουν τα καρβέλια από το λαό, για να στηρίζουν το κεφάλαιο. Τώρα να τους γυρίσει ο λαός μαζικά την πλάτη. Να γυρίσει την πλάτη και στο μαντρόσκυλο του συστήματος, τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Να μη σκορπίσει η λαϊκή αγανάκτηση σε ανώδυνα για το σύστημα και την ΕΕ κόμματα και υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους. Η αποχή, η αποστροφή γενικά της πολιτικής δεν φοβίζει, αλλά βολεύει τους αστούς.

Ρίχνουμε κόκκινο στο μαύρο της μιζέριας και της εκμετάλλευσης

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Με περισσότερους εκλεγμένους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στους δήμους και τις κοινότητες, με πιο ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, στο συνδικαλιστικό κίνημα και στις μαζικές λαϊκές οργανώσεις, δίνουμε εντολή για ανυποχώρητη υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, της νεολαίας και των γυναικών, δυναμώνουμε τη μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στο εκμεταλλευτικό σύστημα, σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη υπέρ του λαού.

Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ, παντού, μπορούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες, η νέα γενιά και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να διεκδικήσουν μέσα από τους αγώνες τους την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους στην απασχόληση, στο εισόδημα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στη στέγη, στην ποιότητα ζωής. Να ζούμε ειρηνικά και με φιλία με τους άλλους λαούς, να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις από την περιοχή και τη χώρα μας, να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Είναι η ώρα ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες της Λάρισας να κάνουν την διαφορά, να ρίξουν κόκκινο στο μαύρο της εκμετάλλευσης, κόκκινο στο μαύρο της μιζέριας, κόκκινο στο μαύρο του φασισμού και του συστήματος που τον ταΐζει. Τώρα με το ΚΚΕ.