Σάββατο 20 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 21 Οχτώβρη 2018
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στρώνουν τον δρόμο του αποπροσανατολισμού και της καταστολής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, με αφορμή τις εξελίξεις στη Φιλοσοφική

Με αφορμή την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή τη «μιντιακή» αντιπαράθεση για τη Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Αθήνας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η πρόσφατη μιντιακή αντιπαράθεση μεταξύ της κοσμητείας της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ και της ομάδας "Ρουβίκωνας", που οδήγησε και στην εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στρώνει το έδαφος για την ενίσχυση όχι μόνο του αποπροσανατολισμού, αλλά και της κρατικής καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ευθύνη γι' αυτήν την εξέλιξη.

Το σόου που έχει στηθεί, με μοιρασμένους ρόλους, "κουμπώνει" τέλεια και υπηρετεί την πλαστή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Δεν έχει σχέση με τις ανησυχίες των φοιτητών. Η προβολή του αξιοποιείται για να κρυφτούν τα πραγματικά, σοβαρά προβλήματα των φοιτητών και των οικογενειών τους για τα οποία ευθύνονται τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Για να κρυφτεί ότι μέσα από μαζικές, συλλογικές διαδικασίες οι φοιτητές της Φιλοσοφικής, όπως και των υπόλοιπων σχολών, συζητάνε, προβληματίζονται και αποφασίζουν τις αγωνιστικές τους δράσεις.

Οι φοιτητές και οι Σύλλογοί τους οργανωμένα μπορούν να αντιμετωπίσουν τόσο την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων όσο και την κρατική καταστολή που πάει μαζί της χέρι - χέρι. Μπορούν να απαντήσουν σε κάθε εμπόδιο που στήνεται μπροστά στην ανάγκη να οργανωθεί η αγωνιστική απάντηση, να δυναμώσουν οι δίκαιες διεκδικήσεις και η πάλη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική».

  • Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι φασιστική ομάδα με την ονομασία «Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση» ανέγραψε εμετικά φασιστικά συνθήματα και σύμβολα στη Φιλοσοφική Σχολή και έξω από το χώρο όπου έχει πάρει ο «Ρουβίκωνας», ενέργεια που έρχεται σε συνέχεια όσων έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες και που στρώνουν το έδαφος για ενίσχυση του αποπροσανατολισμού και της κρατικής καταστολής στα πανεπιστήμια.