ΗΠΑ - ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2001
Το πρόσχημα για τη διεύρυνση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018

Η εικόνα με τα αεροπλάνα - «βόμβες» που έπεσαν στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν χτες σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον για τους 2.996 νεκρούς που σκοτώθηκαν 17 χρόνια πριν, στις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Ν. Υόρκης και στην έδρα του Πενταγώνου στη Βιρτζίνια, με αεροπλάνα - «βόμβες». Το γεγονός αυτό χρησιμοποιήθηκε ως το κατάλληλο πρόσχημα στον λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», για να ξεκινήσει ένας νέος γύρος επεμβάσεων ώστε να ξαναμοιραστούν πηγές και οδοί Ενέργειας, αγορές, γεωστρατηγικές σφαίρες επιρροής. Αυτό συνέβη στο Αφγανιστάν, στη συνέχεια στο Ιράκ, στη Λιβύη, συμβαίνει σήμερα στη Συρία.

Μέσα στα 17 χρόνια που ακολούθησαν τις επιθέσεις της οργάνωσης - «φάντασμα» της «Αλ Κάιντα», του Οσάμα Μπιν Λάντεν, κατασκευάσματος των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, πολλαπλασιάστηκαν οι επεμβάσεις σε βάρος των λαών και εξαπολύθηκαν «προληπτικοί πόλεμοι», στις ίδιες τις ΗΠΑ πέρασαν «τρομονόμοι», συρρικνώθηκαν βασικά δικαιώματα, όπως και σε δεκάδες άλλες καπιταλιστικές χώρες. Αυτές οι κινήσεις είχαν σχεδιαστεί χρόνια πριν εκδηλωθούν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001, όπως είπαν και υπουργοί του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Ου. Μπους, όπως οι Ράμσφελντ και Γούλφοβιτς. Οι εν λόγω από τον Ιούνη του 1997 είχαν δημόσια επιχειρηματολογήσει υπέρ της ανάγκης για «προληπτικούς πολέμους», στο περιβόητο μανιφέστο τους με τίτλο «Σχέδιο για ένα νέο αμερικανικό αιώνα». Ο δε Γούλφοβιτς απροκάλυπτα είχε πει πως «αν δεν γινόταν (σ.σ. η επίθεση της 11ης Σεπτέμβρη), θα έπρεπε να την εφεύρουμε».

Το ΚΚΕ, από τις πρώτες μέρες των επιθέσεων, όταν επικρατούσε η ...συστράτευση του «είμαστε όλοι Αμερικάνοι», είχε προβλέψει με ανακοίνωση της ΚΕ, στις 15/9/2001, την ολομέτωπη επίθεση των ιμπεριαλιστών στους λαούς, επισημαίνοντας: «Τέτοιες ενέργειες, με βάση τη διεθνή πείρα, συνιστούν "βούτυρο στο ψωμί" στους επιτελικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται για ν' ανοίξει μια νέα σελίδα εγκληματικής επίθεσης κατά λαών, χωρών, λαϊκών κινημάτων, που αντιστέκονται στη "νέα τάξη πραγμάτων" σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Εναντίον εκείνων που διεκδικούν το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το δρόμο εξέλιξης που θα πάρει η χώρα του, υπερασπίζονται τα σύνορα και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα». Αυτό ακριβώς αποδείχθηκε στην πορεία.