«Τίμων ο Αθηναίος» στο Εθνικό
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018

Elina Giounanli/nophoto.gr

Ενα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το «Τίμων ο Αθηναίος», ανεβαίνει από τις 27 Σεπτέμβρη στο Θέατρο «Rex» Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού.

Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ., ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλίες του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του.

Ταυτότητα παράστασης: Μετάφραση: Nίκος Χατζόπουλος. Σκηνικά - κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου. Μουσική: Λύσσανδρος Φαληρέας.

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Βασίλης Ανδρέου: Τίμων ο Αθηναίος. Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Δάμπασης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Αναστάσης Λαουλάκος, Φοίβος Μαρκιανός, Διονύσης Μπουλάς, Στρατής Πανούριος, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αρης Τρουπάκης, Aντιγόνη Φρυδά.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 19.00.