Με την έγκριση του Γούντι Αλεν
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018

Στο Θέατρο «Διάνα» ξεκίνησαν οι πρόβες για το ανέβασμα της «Τζάσμιν», της θεατρικής εκδοχής της βραβευμένης ταινίας του Γούντι Αλεν «Blue Jasmine», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Η Ελένη Ράντου, που ήθελε εδώ και χρόνια να μεταφέρει στη σκηνή αυτό το τόσο σημαντικό σύγχρονο κινηματογραφικό έργο, πήρε την έγκριση του ίδιου του Γούντι Αλεν για τη θεατρική της διασκευή, δίνοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία στη μεταφορά της περίφημης «Blue Jasmine» στο θέατρο.

Πρόκειται για την ιστορία μιας πρώην πλούσιας και νυν χρεοκοπημένης Νεοϋορκέζας, της Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), η οποία μετά την οικονομική καταστροφή του συζύγου της, Αλ (Μάξιμος Μουμούρης), και τη διάλυση του γάμου της, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της, Τζίντζερ (Γαλήνη Χατζηπασχάλη), σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλι (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλι είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ' ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το σενάριο του Γούντι Αλεν, στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του «Λεωφορείο ο Πόθος», περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

Θεατρική απόδοση: Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου. Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη. Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα. Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος. Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης.

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στη Ρώμη με αγάπη» (6/9/2012)
Γούντι Αλεν (9/10/2005)
Ερωτας και... τίποτ' άλλο (15/11/2003)
Ο ανατρεπτικός Γούντι Αλεν (18/4/2001)
ΑΤΙΤΛΟ (14/2/1997)
Γούντι Αλλεν και Μία Φάροου στις "Μέρες ραδιοφώνου" (9/2/1995)