Σάββατο 17 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αλήθεια για το συνέδριο του ΔΗΣΥ

«Καθαρή πλειοψηφία πήραν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδης μαζί με τον πρώην Πρόεδρο Γλ. Κληρίδη στο χτεσινό συνέδριο του κόμματος. "Ναι" στο σχέδιο Ανάν ψήφισαν 686 σύνεδροι (77,6%) και "όχι" 188 (21,3%)». Αυτά έγραφε και, μάλιστα, στην πρώτη της σελίδα η χτεσινή «Αυγή», όπως και άλλες εφημερίδες, σχετικά με το προχτεσινό συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λευκωσία.

Και είναι αλήθεια, βέβαια, ότι τις πληροφορίες αυτές μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Οχι μόνον ή κυρίως, γιατί οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του ΔΗΣΥ αποτελούσαν το στελεχικό δυναμικό και δεν ήταν εκλεγμένοι από τη βάση του κόμματος, αλλά κυρίως για τα παρακάτω: Το σύνολο των εχόντων δικαίωμα συμμετοχής στο συνέδριο ξεπερνούσε τους 1.800. Απ' αυτούς πήραν μέρος λίγοι περισσότεροι από 900, οι οποίοι έβγαλαν το αποτέλεσμα που γράφεται στις χτεσινές εφημερίδες.

Θυμίζουμε ότι - σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ τάσσονται σε ποσοστό γύρω στο 77 - 78% υπέρ του «όχι», σημειώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό άρνησης, μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κυπριακών κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ