Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Ξεχωριστό και αναβαθμισμένο το Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων

Αυτές τις μέρες μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στο Στέκι των Νέων Εργαζομένων και Ανέργων. Στοίχημα όλων το Στέκι να αποτελέσει το σημείο συνάντησης για χιλιάδες νέους εργαζόμενους, ανέργους, αλλά και σπουδαστές των σχολών της Τεχνικοεπαγγελματικής Εκπαίδευσης, που θα περάσουν τις πύλες του Φεστιβάλ στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Το Στέκι, που μάλιστα φέτος θα βρίσκεται σε νέο χώρο - στον κεντρικό διάδρομο του πάρκου -, θα φιλοξενήσει εκθέσεις, κατασκευές, αλλά και την καθιερωμένη εκδήλωση - συζήτηση. Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω εδώ και καιρό έχουν συγκροτηθεί ομάδες δουλειάς από όλες τις Οργανώσεις εργαζομένων σε κλάδους της ΚΝΕ στην Αττική - με ευθύνη της Εργατικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ - που χωρίς να λογαριάζουν κόπο και χρόνο ψάχνουν, μελετούν, σχεδιάζουν για να παρουσιαστεί ένα αποτέλεσμα αντάξιο του περιεχομένου του φετινού Φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση από το Στέκι θα βρίσκεται η νέα σκηνή που θα φιλοξενήσει φέτος το Φεστιβάλ, η Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, που θα έχει το δικό της πολύ ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ξεχωρίζει η συζήτηση της Πέμπτης 20 Σεπτέμβρη γύρω από τη λεγόμενη 4η βιομηχανική επανάσταση. Οπως μας δήλωσε η Γωγώ Θεοδωροπούλου, μέλος της Εργατικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ, «μέσα από την εκδήλωση θέλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση γύρω από τους μύθους που ακούγονται για το τι συνεπάγεται για τους εργαζόμενους η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και γύρω από πτυχές για το πώς αξιοποιούνται η επιστήμη και η τεχνολογία στον καπιταλισμό, για το ποιες είναι οι δυνατότητες που απελευθερώνονται στο σοσιαλισμό».

Τι θα συναντήσει ο επισκέπτης στο Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων του Φεστιβάλ:

Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση για τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους εργατικούς αγώνες σε όλη τη διαδρομή τους. Θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις.

Περίπτερο του «Οδηγητή» με εξώφυλλα από όλη την πορεία του με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την έκδοση του πρώτου φύλλου (22 Σεπτέμβρη 1968).

Τρισδιάστατη κατασκευή βασισμένη στη γνωστή ζωγραφιά που απεικονίζει εργάτες από τη μια πλευρά και καπιταλιστές από την άλλη να τραβούν με σχοινιά τον λεπτοδείκτη ενός ρολογιού, ενώ ο ωροδείκτης βρίσκεται στο 8. Η εικόνα αυτή συνδέθηκε με τον αγώνα της εργατικής τάξης, διεθνώς και στη χώρα μας, για το οκτάωρο.

Ο χώρος θα είναι διακοσμημένος με σκίτσα από το κόμικ «The Working Dead» του Πάνου Ζάχαρη, δημιουργό του κόμικ και σκιτσογράφο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ