Κυριακή 28 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για τις Ενοπλες Δυνάμεις»

Με αφορμή το γιορτασμό, το βράδυ της 22 Οκτωβρίου 2001, στο πάρκο του Στρατού της οδού Κατεχάκη, για τα εκατόχρονα της ίδρυσης του Γενικού Επιτελείου Στρατού, επιστολογράφος μας που, όπως αναφέρει, «είναι μέλος της οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων», γράφει, ανάμεσα στα άλλα:

«Ηταν πραγματικά μια πολύ ωραία γιορτή στην οποία είχαν κληθεί και παρέστησαν όλοι σχεδόν οι ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού μας, εν ενεργεία και αποστρατεία, καθώς και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας». Στη συνέχεια, αφού αναφέρει για τις ομιλίες που έγιναν στην εκδήλωση, στέκεται στην παρουσία του εκπροσώπου του ΚΚΕ Ορέστη Κολοζώφ, μέλους του ΠΓ και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, και σημειώνει σχετικά:

...«Το κύριο, όμως, θέμα συζήτησης μεταξύ των στελεχών των ΕΔ στην επακολουθήσασα μικρή δεξίωση, ήταν η παρουσία του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Κολοζώφ Ορέστη, δεδομένου ότι το γεγονός ετόνισε στην ομιλία του και ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μάλιστα και με κάποια δόση στεναχώριας επισήμανε ότι ουδείς άλλος πολιτικός κανενός κόμματος δεν προσήλθε, παρότι, φυσικά, είχαν προσκληθεί». Και αφού, ο επιστολογράφος, εκτιμά την παρουσία του Ορ. Κολοζώφ στη γιορτή των ΕΔ σαν «μια πολυσήμαντη πολιτική χειρονομία του ΚΚΕ προς μια κοινωνική ομάδα παρασάγγας απέχουσας ιδεολογικά και πολιτικά απ' αυτό», συνεχίζει τις σκέψεις του:

...«Είναι αλήθεια, τώρα που το σκέπτομαι, ότι δεν είναι μόνον αυτή η επίσκεψη αλλά και πολλά άλλα και σημαντικά που με πείθουν ότι το ΚΚΕ τηρεί μια στάση "προσεκτικής θετικής σιωπής" στα θέματα Αμυνας. Σημαντικά θέματα όπως τα κονδύλια της Αμυνας στον προϋπολογισμό, οι εξοπλισμοί, το θέμα του μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων, τα θέματα καταυλισμού και διαβίωσης του προσωπικού των ΕΔ, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές, έτυχαν μιας θετικής αντιμετώπισης εκ μέρους του ΚΚΕ στη Βουλή. Φιλοσοφώντας αυτό το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό παρότι στην αρχή με ξάφνιασε και μάλιστα αρκετά δυνατά.

Οι ΕΔ αποτελούνται από στελέχη, Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, που είναι άνθρωποι εργαζόμενοι του καθημερινού μόχθου, πολλοί απ' αυτούς μάλιστα εργάζονται σε κακές συνθήκες δουλιάς ή ακόμη και σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, και από στρατιώτες που είναι τα παιδιά του λαού μας που με πόνο και στερήσεις τα μεγαλώνουν οι γονείς τους για να υπηρετήσουν, στον ανθό της νιότης τους, την Πατρίδα. Φαντάζομαι λοιπόν ότι, αφού το ΚΚΕ έχει σαν βασική του αποστολή την κατοχύρωση της εργαζόμενης τάξης, γιατί να μη συμπεριλαμβάνεται σ' αυτή την οικογένεια των εργαζομένων και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων;

Η κίνηση του κ. Κολοζώφ ήταν δηλωτική και πλήρης περιεχομένου. Πρέπει να γνωρίζει ότι έτυχε αναγνώρισης και αξιολογήθηκε θετικότατα από τους Αξιωματικούς που παρέστησαν στην τελετή. Τα στελέχη των ΕΔ μπορεί λόγω στρατιωτικής δεοντολογίας να μην εκφράζονται, είναι όμως σε θέση να εκτιμούν τέτοιες χειρονομίες και να συγκινούνται όταν το έργο τους αναγνωρίζεται. Η αναγνώριση του έργου των ΕΔ δεν πρέπει να είναι μόνο βερμπαλιστική, ή προεκλογικού χαρακτήρος, αλλά να πηγάζει από αυθόρμητες πράξεις και συμπεριφορές που αποπνέουν εκτίμηση, όπως αυτή του κ. Κολοζώφ. Τα στελέχη των ΕΔ και μυαλό έχουν για να κρίνουν και μνήμη έχουν για όλους εκείνους που περνάνε ή συνωστίζονται στις πύλες του ΓΕΣ για τα ρουσφέτια τους που τους ενδιαφέρουν για να επανεκλεγούν, δεν έχουν όμως χρόνο κάποιων λεπτών, για να τιμήσουν με την παρουσία τους μια τόσο σημαντική γιορτή σαν τη χθεσινοβραδινή του Γενικού Επιτελείου Στρατού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ