Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Με πλούσια θεματολογία για τη νεολαία στο κεντρικό τριήμερο

Με πλούσια θεματολογία για τη νεολαία υποδέχεται ο «Ριζοσπάστης» την κορύφωση του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, με τις εκδηλώσεις στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον, την Πέμπτη 20, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη.

Στα φύλλα των επόμενων ημερών και ιδιαίτερα στον επόμενο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», η ύλη της εφημερίδας θα εμπλουτιστεί με ρεπορτάζ, αρθρογραφία και συνεντεύξεις για θέματα που αφορούν πιο άμεσα τους νέους εργαζόμενους και ανέργους, τους φοιτητές - σπουδαστές, τους μαθητές, τους σπουδαστές της κατάρτισης, τους νέους επιστήμονες.

  • Τι σημαίνουν για τους μαθητές οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Λύκειο; Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση στα ΕΠΑΛ; Με τι μισθούς και με ποιους όρους εργάζονται σήμερα οι νέοι; Γιατί είναι ανάγκη, μέσα από τα Συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουν οργανωμένα Συλλογικές Συμβάσεις, να παλέψουν για σύγχρονα δικαιώματα, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες;
  • Στη μιζέρια της ανεργίας και της μισοδουλειάς, στην αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στο εξωτερικό, στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον των νέων, για το αν θα κάνουν οικογένεια, μπορεί να δώσουν απάντηση η «επιχειρηματικότητα» και οι «ευκαιρίες» που διαφημίζουν το αστικό κράτος και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου; Γιατί έχει συμφέρον η νεολαία να συστρατευθεί με το ΚΚΕ;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απασχολήσουν τη θεματολογία του «Ριζοσπάστη» για τη νεολαία, την ερχόμενη βδομάδα και τις μέρες του Φεστιβάλ. Μαζί με ζητήματα ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, που προκύπτουν από την 50χρονη Ιστορία της ΚΝΕ, τα σύγχρονα ιδεολογήματα της αστικής τάξης που στοχεύουν τη νεολαία, την αντιπαράθεση με άλλες δυνάμεις στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.

Από τα θέματα ξεχωρίζουν μια λογοτεχνική αφήγηση για τον ΔΣΕ, που αναφέρεται στις τελευταίες μέρες του Γράμμου και θα δημοσιευτεί στο φύλλο του επόμενου Σαββατοκύριακου, όπως και η αρθρογραφία για τον Κομματικό Τύπο και τη σημασία που έχει η διάδοση του «Ριζοσπάστη» και του «Οδηγητή» στη νεολαία.

Θέματα για τη νεολαία θα φιλοξενήσει επίσης η εφημερίδα στις σελίδες της Επιστήμης, της Γυναίκας και του Αθλητισμού, στην έκδοση του Σαββατοκύριακου. Και βέβαια, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με ανταποκρίσεις και ζωντανά ρεπορτάζ ο «Ριζοσπάστης» θα καταγράφει κάθε μέρα τον παλμό του Φεστιβάλ, τις πολιτικές εκδηλώσεις και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μαζί με όλη την υπόλοιπη ύλη της εφημερίδας.

Ολες τις μέρες των εκδηλώσεων στο Πάρκο Τρίτση, ο «Ριζοσπάστης» θα διακινείται πλατιά στους χώρους του Φεστιβάλ και από το περίπτερο της εφημερίδας, που θα βρίσκεται στον ίδιο γνώριμο χώρο, κοντά στην κεντρική εξέδρα, όπου θα γίνονται η ανανέωση των συνδρομών, η εγγραφή νέων συνδρομητών. Με τη συμβολή όλων, μπορούμε φέτος να καταγράψουμε ένα ακόμα βήμα στην πλατύτερη διάδοση του «Ριζοσπάστη», ιδιαίτερα στη νεολαία!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «Ριζοσπάστης» στους ρυθμούς του Φεστιβάλ! (2018-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org