Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Αμεση αντίδραση στα συκοφαντικά δημοσιεύματα και αποκάλυψη της επιχείρησης τσουβαλιάσματος

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ με το που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά ρεπορτάζ που τσουβάλιαζαν το Κόμμα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα για τα δάνεια των κομμάτων, στην οποία επισημαίνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση συκοφάντησής του από γνωστά ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, που σε διατεταγμένη υπηρεσία στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιχείρηση η οποία στόχο έχει να τσουβαλιαστεί το ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα δάνειά τους. Αυτή η επιχείρηση δεν πραγματοποιείται τυχαία τώρα, που αποκαλύπτεται στο λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άξιος συνεχιστής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γνήσιος υπερασπιστής του κεφαλαίου, σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με υπέρογκα και "επισφαλή" δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τράπεζες. Οπως είναι επίσης γνωστό ότι τα κατά καιρούς δάνειά του, για να καλυφθούν ανάγκες του Κόμματος, έχουν γίνει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όχι με ειδικούς και ευνοϊκούς όρους, αλλά σύμφωνα με τους όρους που δανείζονται όλοι οι Ελληνες.

Μάλιστα, για τα δάνεια αυτά, το ΚΚΕ έχει δώσει επαρκέστατες εγγυήσεις με ακίνητά του.

Η πληρωμή των δανείων αυτών γίνεται μέχρι και σήμερα κανονικότατα και δεν υπάρχει ληξιπρόθεσμη δόση, χάρη και στην αμέριστη στήριξη από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, τον εργαζόμενο λαό».

Μία μέρα μετά, την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, και ενώ πια έχει φανεί ξεκάθαρα η επιχείρηση συκοφάντησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με νέα ανακοίνωση σημειώνει:

«Σχετικά με τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που επιχειρούν να τσουβαλιάσουν το ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη δανειοδότηση των κομμάτων, ενημερώνουμε ότι: Εκπρόσωπος του ΚΚΕ επικοινώνησε με τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Δραγάτση καθώς και με την Εισαγγελέα Διαφθοράς κα Τουλουπάκη και τους έθεσε το απαράδεκτο γεγονός να προωθούνται τέτοια ζητήματα στα ΜΜΕ, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση, τουλάχιστον ως προς το ΚΚΕ.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι εισαγγελείς αρνήθηκαν ανάμειξή τους, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα, για το ποιοι κάνουν τέτοιες διαρροές στα ΜΜΕ και γιατί.

Το ΚΚΕ εξακολουθεί να ζητά εξηγήσεις, καθώς οι όροι αυτοί δεν εξυπηρετούν την αποτελεσματικότητα που πράγματι χρειάζεται στη διερεύνηση μιας τέτοιας υπόθεσης και την αποκάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας για το λαό. Επαναλαμβάνει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα, αντίθετα είναι το κόμμα που εξυπηρετεί κανονικότατα τα δάνειά του και έχει δώσει γι' αυτά επαρκέστατες εγγυήσεις με ακίνητά του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ