Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση την Τρίτη για τους παιδικούς σταθμούς

Παιδικούς σταθμούς αποκλειστικά δημόσιους και δωρεάν για όλα τα παιδιά, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, διεκδικούν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι φορείς καλούν γονείς και εργαζόμενους σε κινητοποίηση την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος). Το Συνδικάτο ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11 π.μ., για να διευκολύνει τη συμμετοχή στην παρέμβαση.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι φορείς συνοψίζουν τα προβλήματα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους από τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς:

«Και αυτή η χρονιά ξεκινάει με δεκάδες χιλιάδες αποκλεισμένα παιδιά, υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, εργαζόμενους στην ανασφάλεια των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Οι δημοτικές δομές παραμένουν συρρικνωμένες, ανεπαρκείς, σε κτίρια ενοικιαζόμενα και πολλές φορές ακατάλληλα για να υλοποιηθεί με ασφάλεια το παιδαγωγικό έργο».

«Η ίδια τραγική κατάσταση ισχύει και με τους εργαζόμενους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς», υπογραμμίζουν οι φορείς και εξηγούν: «Η πλειοψηφία τους εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασίας. Ζουν κάθε χρόνο με την αγωνία ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Είναι δε τέτοια η έλλειψη προσωπικού, που οι εργαζόμενοι όλων των σχέσεων εργασίας εναλλάσσονται στα τμήματα, ανάλογα με το πότε προσλαμβάνονται ή απολύονται».

«Η Προσχολική Αγωγή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα! Είναι κοινωνικό δικαίωμα, δικαίωμα κάθε παιδιού», υπογραμμίζουν. «Η Προσχολική Αγωγή είναι αναγκαία για την ομαλή και ολόπλευρη ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Πρέπει να παρέχεται οργανωμένα, σχεδιασμένα και επιστημονικά, σε σύγχρονα, ασφαλή κτίρια, από επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», καταλήγουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη για τους παιδικούς σταθμούς (2018-09-07 00:00:00.0)
Λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα κάθε παιδιού η Προσχολική Αγωγή (2018-08-31 00:00:00.0)
Αγώνας για τους παιδικούς σταθμούς (2013-07-04 00:00:00.0)
Σύσκεψη για τους παιδικούς σταθμούς (2013-06-30 00:00:00.0)
Πάρτε μέτρα για τους παιδικούς σταθμούς (2008-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org