Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση

Μεγάλα φεστιβαλικά ραντεβού σήμερα και αύριο σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες και οι μέρες μετράνε αντίστροφα για να ανοίξουν οι πύλες του Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ - 50 Χρόνια ΚΝΕ, με σύνθημα: «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ. Στις 20.30 χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στις 20.45 θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, μεγάλα Φεστιβάλ θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.Στην Πάτρα, το ραντεβού δίνεται στο Νότιο Πάρκο. Αύριο Σάββατο, στις 21.00, θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Εκθέσεις, συζητήσεις και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται στις εκδηλώσεις, όπου σήμερα ξεχωρίζουν οι συναυλίες της Γλυκερίας και του Μύρωνα Στρατή και αύριο Σάββατο του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη - «Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ» και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στη Λάρισα, το Φεστιβάλ γίνεται στην Κοίτη του Πηνειού. Σήμερα, Παρασκευή, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμη, ανάμεσα στα άλλα, η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και η συζήτηση για τις αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, ενώ αύριο Σάββατο ξεχωρίζουν η συζήτηση, με θέμα «ΚΚΕ, το πιο νέο κόμμα, σταθερά 100 χρόνια, δίπλα στη νέα γενιά», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και το λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Στο Ηράκλειο, το Φεστιβάλ γίνεται στην πλατεία Ελευθερίας. Αύριο Σάββατο, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Δύο ξεχωριστά μουσικά αφιερώματα στο ΚΚΕ και την Ιστορία του, από καλλιτεχνικά σχήματα της ΚΝΕ και καταξιωμένους καλλιτέχνες του νησιού, θα πλαισιώσουν το διήμερο των εκδηλώσεων, μαζί με συναυλία των «Imam Baildi» σήμερα και της Γιώτας Νέγκα αύριο.

Στα Γιάννενα, οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ γίνονται στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Αύριο Σάββατο θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, οι συναυλίες της Γιώτας Νέγκα σήμερα και του Χρήστου Θηβαίου αύριο.

Αύριο Σάββατο και την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη γίνεται το Φεστιβάλ στα Χανιά, σε έναν τόπο φορτισμένο ιστορικά, το Φρούριο του Ιτζεδίν. Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη θα μιλήσει εκεί ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Κρητικά μουσικά και χορευτικά σχήματα θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις και μαζί τους ξεχωρίζουν οι συναυλίες των «Imam Baildi» αύριο Σάββατο και της Γλυκερίας την Κυριακή.

Φεστιβάλ είναι επίσης προγραμματισμένο για σήμερα, Παρασκευή, στην Καβάλα, στο Πάρκο Φαλήρου, από τις 19.30, όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη.

Επίσης σήμερα, Φεστιβάλ γίνεται και στη Λιβαδειά, στο Διοικητήριο, όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα το λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Αύριο Σάββατο, τη σκυτάλη παίρνει η Χαλκίδα, όπου το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Δέλτα και θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου.

Επίσης, αύριο Σάββατο, Φεστιβάλ γίνεται και στις Σέρρες, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Ακόμα, αύριο φεστιβαλικό ραντεβού υπάρχει στην Ορεστιάδα, στις 20.30, στο Αλσος Αδριανουπόλεως (Πεύκα). Θα μιλήσει ο Σάββας Δευτεραίος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ