Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η κυβέρνηση βάζει «ταφόπλακα» στα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σήμερα ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων

Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, αλλά και στις Περιφέρειες, απαιτώντας να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ, καλεί τις ΕΛΜΕ η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ).

Οπως καταγγέλλει η ΑΣΕ, η κυβέρνηση και το υπουργείο με οδηγία προς τα ΕΠΑΛ βάζει ταφόπλακα στα «ολιγομελή» τμήματα των ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν. Εξηγεί, δε, ότι την περασμένη Τετάρτη, την ίδια μέρα που οι εκπαιδευτικοί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο ενάντια στο κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων, «το υπουργείο έστελνε οδηγία στα ΕΠΑΛ, με την οποία έδινε τη δυνατότητα να διαγραφούν από την πλατφόρμα οι μαθητές από τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα που δεν είχαν εγκριθεί. Επί της ουσίας, δηλαδή, το υπουργείο βάζει ταφόπλακα στα ολιγομελή τμήματα και βάζει το "μαχαίρι στο λαιμό" σε χιλιάδες μαθητές, αφού τους καλεί να γραφτούν σε υπάρχοντα τμήματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ είτε θα αναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα είτε θα μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα, ακόμα και να αλλάξουν νομό (πράγμα συχνά μη εφικτό), προκειμένου να βρουν την ειδικότητά τους.

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του υπουργείου προς τους μαθητές των ΕΠΑΛ και τις οικογένειές τους παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις. Η ανάλγητη στάση του υπουργείου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη μη έγκριση των "ολιγομελών" τμημάτων των ΕΠΑΛ είναι αποκαλυπτική της πολιτικής της. Υποβαθμίζει τη μορφωτική διαδικασία, αποκλείει μαθητές, εξοντώνει τους συναδέλφους. Αυτή είναι η περιβόητη κανονικότητά τους!», σχολιάζει η ΑΣΕ, που καλεί τους διευθυντές των ΕΠΑΛ να μην εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη οδηγία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ