Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΡΤΑ
Μπαίνουμε μπροστά για να φουντώσουν σε όλους τους χώρους η διεκδίκηση και η οργάνωση

Μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Σε μια πραγματική γιορτή της νεολαίας, η πλατεία Σκουφά της Αρτας αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τους χιλιάδες ανθρώπους που για δύο μέρες πήραν μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην πόλη.

Την Παρασκευή οι εκδηλώσεις άνοιξαν με χαιρετισμό από τον Θοδωρή Βέλλιο, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Αρτας της ΚΝΕ, έγινε συζήτηση για μαθητές σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο και ακολούθησαν συναυλία της Μελίνας Κανά και μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο. Τη δεύτερη μέρα μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ακολούθησε μεγάλη συναυλία από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και η βραδιά έκλεισε με λαϊκό πρόγραμμα από τον Στάθη Αρτινό.

Στην ομιλία του ο Ν. Αμπατιέλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το Φεστιβάλ μας, ο μεγαλύτερος πολιτικός - πολιτιστικός θεσμός της νεολαίας στη χώρα μας, είναι συνεπές στο ραντεβού του και με την Αρτα για μία ακόμα χρονιά, με πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις, όπως και σε όλη τη χώρα.

Και είναι για όλους μας μία φεστιβαλική περίοδος ξεχωριστή, ιδιαίτερα δυναμική, γιατί ακριβώς είναι αφιερωμένη στη συγκλονιστική, ηρωική εκατοντάχρονη πορεία του ΚΚΕ αλλά και της Νεολαίας του, της ΚΝΕ, που δρα πρωτοπόρα στο πλάι του εδώ και 50 χρόνια!


Πορεία που είναι δεμένη με χίλια δυο νήματα με τις πόλεις και τα χωριά ολόκληρης της χώρας, ποτισμένη με αίμα και αυτοθυσία, ακούραστη δράση σε όλες τις συνθήκες.

Πορεία αναντικατάστατη, γιατί όπως γνωρίζουν καλά οι αγωνιστές της πατρίδας μας, παλιότεροι και νεότεροι, κάτι που πρέπει να μάθει όλη η νεολαία:

Ο,τι κατέκτησε ο λαός μας, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ εδώ και έναν αιώνα! (...)

Το Κόμμα μας, λοιπόν, έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά...

Πάντα καινοτόμο και πρωτοπόρο, τολμηρό, ακλόνητο απέναντι στον ταξικό αντίπαλο.

Πάντα μπροστά στην πάλη για την ανατροπή του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και γεννά την ανεργία, τη φτώχεια, τους πολέμους, το φασισμό.

Η ΚΝΕ, η Οργάνωσή μας, αναπτύσσεται, μαθαίνει, εκπαιδεύεται μέσα στις καθημερινές μάχες γι' αυτόν το σκοπό. Με το πολιτικό βιβλίο, την προοδευτική λογοτεχνία, την ποίηση και τη μουσική προσπαθούμε να φωτίσουμε "το απλό που είναι δύσκολο να γίνει". Με το προσωπικό μας παράδειγμα προσπαθούμε να πείσουμε και άλλους νέους να αποφασίσουν να κάνουν το βήμα να παλέψουν για να αλλάξουμε τον κόσμο.

Και σε αυτήν την προσπάθεια και η Οργάνωση της Αρτας δίνει όλες τις δυνάμεις της, ανταποκρίνεται ως μία από τις πρωτοπόρες Οργανώσεις στην άμιλλα του ΚΣ για την ανάπτυξη και την οικοδόμηση Οργανώσεων της ΚΝΕ, ιδιαίτερα στους μαθητές.

Μπαίνουμε μαχητικά μπροστά για να σπάσουν ο συμβιβασμός, η λογική "τίποτα δεν γίνεται", να τραβήξουμε νέες δυνάμεις στον αγώνα, στη συλλογική δράση και διεκδίκησή τους μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τα συμβούλια των σπουδαστών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση που είναι όπλο στα χέρια των νέων.

Το δικό μας σχέδιο βρίσκεται σε καθημερινή σύγκρουση με το σχέδιο των καπιταλιστών, του κράτους, του πολιτικού προσωπικού, των συμμαχιών και των μηχανισμών που έχουν για να θωρακίσουν και να ενισχύσουν την καπιταλιστική οικονομία και εξουσία. Αυτή είναι και η πραγματική σύγκρουση που δίνεται κάθε μέρα σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά.

Αυτή η σύγκρουση χρειάζεται σήμερα να δυναμώσει, με ισχυρό, μαζικό, λαϊκό - εργατικό, φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, που θα μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, θα δυσκολεύει τον αντίπαλο, τη θέσπιση και υλοποίηση αντιλαϊκών νόμων του και θα ανοίγει δρόμο για την τελική σύγκρουση και αναμέτρηση με το καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία του.

Κάθε εφησυχασμός και αναμονή από το λαό και τη νεολαία ότι "τα πράγματα θα βελτιωθούν από μόνα τους" ή και ο συμβιβασμός με τη σημερινή κατάσταση, στο όνομα του ότι "δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι", είναι πράσινο φως στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τα επιτελεία τους να συνεχίσουν την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα.

Μπαίνουμε μπροστά για να φουντώσουν σε όλους τους χώρους η διεκδίκηση, η οργάνωση.

Για τη μόρφωση, τη δουλειά, τον ελεύθερο χρόνο. Για να μη θρηνήσουμε νέες Μάνδρες, νέο Μάτι και συνανθρώπους μας, για την προστασία της ζωής του εργαζόμενου λαού, των απόμαχων της δουλειάς, των παιδιών.

Γι' αυτό, με κάθε ευκαιρία, οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν επιλογή: Να ενισχύσουν με κάθε τρόπο το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να κάνουμε τη διαφορά υπέρ των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων.

Γιατί αυτό που τελικά υπολογίζει ο αντίπαλος είναι το πόσο δυνατός είναι αυτός που μπορεί να του χαλάσει τα σχέδια. Κι αυτό μετριέται με το πόσο δυνατό είναι το ΚΚΕ σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ