Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μεγάλα Φεστιβάλ σε πολλές πόλεις

Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, μεγάλα Φεστιβάλ θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Πάτρα, το ραντεβού δίνεται στο Νότιο Πάρκο. Το Σάββατο, στις 21.00, θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Εκθέσεις, συζητήσεις και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται στις εκδηλώσεις, όπου την πρώτη μέρα ξεχωρίζουν οι συναυλίες της Γλυκερίας και του Μύρωνα Στρατή και τη δεύτερη μέρα του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη - «Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ» και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στη Λάρισα, το Φεστιβάλ γίνεται στον γνώριμο χώρο της Κοίτης του Πηνειού. Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας ξεχωρίζουν ακόμη ανάμεσα στα άλλα η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και η συζήτηση για τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ τη δεύτερη μέρα ξεχωρίζουν η συζήτηση με θέμα «ΚΚΕ το πιο νέο κόμμα, σταθερά 100 χρόνια, δίπλα στη νέα γενιά», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και το λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Τις ίδιες μέρες, στο Ηράκλειο, το Φεστιβάλ θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας. Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Δυο ξεχωριστά μουσικά αφιερώματα στο ΚΚΕ και την Ιστορία του από καλλιτεχνικά σχήματα της ΚΝΕ και καταξιωμένους καλλιτέχνες του νησιού θα πλαισιώσουν τις δυο μέρες τις εκδηλώσεις, μαζί με συναυλία των «Imam Baildi» την πρώτη μέρα και της Γιώτας Νέγκα τη δεύτερη.

Στα Γιάννενα, οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνουν στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι συναυλίες της Γιώτας Νέγκα την πρώτη μέρα και του Χρήστου Θηβαίου τη δεύτερη.

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτέμβρη γίνεται το Φεστιβάλ στα Χανιά, σε έναν τόπο φορτισμένο ιστορικά, το Φρούριο του Ιτζεδίν. Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη θα μιλήσει εκεί ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Κρητικά μουσικά και χορευτικά σχήματα θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις και μαζί τους ξεχωρίζουν οι συναυλίες των «Imam Baildi» το Σάββατο και της Γλυκερίας την Κυριακή.

Φεστιβάλ είναι επίσης προγραμματισμένο την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, στην Καβάλα, στο Πάρκο Φαλήρου, όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την ίδια μέρα, Φεστιβάλ γίνεται επίσης στη Λιβαδειά, στο Διοικητήριο, όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη τη σκυτάλη παίρνει η Χαλκίδα, όπου το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Δέλτα και θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης, το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, Φεστιβάλ γίνεται και στις Σέρρες, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org