Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Για το 2 στα 2 στην Ουγγαρία

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στο Ταλίν με αντίπαλο την Εσθονία, της οποίας επικράτησε με 1-0 (Φορτούνης 14'), η Εθνική ομάδα θέλει να διπλασιάσει απόψε τις νίκες της, αντιμετωπίζοντας στη Βουδαπέστη την Ουγγαρία (21.45 - Epsilon TV/Cosmote Sports 1) για τη 2η αγωνιστική του ομίλου της στην 3η κατηγορία (League C) του Nations League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της ουγγρικής ομάδας. Οι Ούγγροι στην πρεμιέρα ηττήθηκαν από τη Φινλανδία με 1-0.

Στόχος της Εθνικής Ελλάδας είναι το δεύτερο «τρίποντο», που θα τη φέρει στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας και παράλληλα θα βάλει με το «καλημέρα» της διοργάνωσης τις βάσεις για την επίτευξη του στόχου της πρωτιάς στον όμιλο. Θυμίζουμε ότι η κατάληψη της 1ης θέσης σε όμιλο των κατηγοριών B έως D δίνει την άνοδο στην αμέσως υψηλότερη κατηγορία (στην περίπτωση της Ελλάδας στη League B) και παράλληλα ελπίδες για την εξασφάλιση μιας θέσης στο Euro 2020 μέσα από τα πλέι οφ του Nations League.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται από την Κυριακή στην ουγγρική πρωτεύουσα, όπου πραγματοποίησε την πρώτη προπόνησή της. Σε αυτή δεν συμμετείχαν οι Μανωλάς και Μήτρογλου, που έκαναν ατομικό πρόγραμμα, κυρίως για προληπτικούς λόγους, μετά τους τραυματισμούς τους στον αγώνα με την Εσθονία. Και οι δύο πάντως αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά απόψε.

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου, επίσης απόψε, η Φινλανδία υποδέχεται την Εσθονία (21.45 - Cosmote Sports 5).
  • Η βαθμολογία: Ελλάδα 3, Φινλανδία 3, Εσθονία 0, Ουγγαρία 0.
Νίκη παρά τη μέτρια εμφάνιση

Το γκολ του Φορτούνη έδωσε τη νίκη στην Εθνική επί της Εσθονίας στην πρεμιέρα του Nations League

Eurokinissi

Το γκολ του Φορτούνη έδωσε τη νίκη στην Εθνική επί της Εσθονίας στην πρεμιέρα του Nations League
Στον αγώνα του Σαββάτου στην Εσθονία, η Ελλάδα παρουσίασε μια άνιση αγωνιστική εικόνα, δείχνοντας ότι απαιτείται αρκετή δουλειά ενόψει των προκριματικών για το Euro 2020, που ξεκινούν το Mάρτη του 2019.

Στο πρώτο μέρος η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ενώ παράλληλα δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα στην άμυνα. Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Μήτρογλου λόγω τραυματισμού. Ο ρυθμός της Εθνικής έπεσε, εμφανίστηκαν προβλήματα στις γραμμές, ενώ και στην άμυνα δόθηκαν δικαιώματα στους Εσθονούς να απειλήσουν με αξιώσεις, χωρίς εν τέλει να χαθούν το προβάδισμα και η νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ