Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ»
Στην αυριανή Γενική Συνέλευση να δοθεί η πρώτη απάντηση

«Φτάνει πια», «δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο», «ο κλάδος έχει τη δύναμη να αλλάξει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην ΠΕΝΕΝ», επαναφέροντας τη ναυτεργατική Ενωση στον δρόμο της ταξικής πάλης, για να γίνει εργαλείο στα χέρια των ναυτών και όλων των ναυτεργατών, που θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης τους, ενάντια στα συμφέροντα των εφοπλιστών και την αντιλαϊκή πολιτική που τα υπηρετεί.

Αυτό διαμηνύει ο «Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών» (ΑΣΝ), η παράταξη μέσα από την οποία εκπροσωπούνται οι ταξικές δυνάμεις της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης», με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, που θα γίνει αύριο, Τετάρτη, 12 Σεπτέμβρη στις 8.15 το πρωί στην αίθουσα της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132, Πειραιάς).

Ο ΑΣΝ απευθυνόμενος σε όλους τους ναύτες, τους λοστρόμους και τα τζόβενα (ναυτόπαιδες), αναφέρει ποιες είναι οι καταβολές αυτού του συνδυασμού και ποια είναι η προσφορά του στον κλάδο.

Επισημαίνει τα «έργα και τις ημέρες» του Αντ. Νταλακογιώργου (περιφερόμενος από ΣΥΝ, σε ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ και πότε κολαούζος του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ) και της ομάδας του, που με ξεκάθαρη την παρέμβαση των εφοπλιστών και των μηχανισμών τους, έχουν κατσικωθεί από τη δεκαετία του 1990 στη διοίκηση της Ενωσης, ανοίγοντας το δρόμο στους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις τους να πετάξουν μαζικά τους ναύτες στην ανεργία από τα καράβια, όπως στα ποντοπόρα, κρουαζιερόπλοια, επιβατηγό ναυτιλία, να τσακίσουν ΣΣΕ, τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα συνολικά των ναυτεργατών.

Με την αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων του ΑΣΝ, δηλαδή, «την πάλη του κλάδου και των άλλων ναυτεργατών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μπορούμε να δώσουμε τη μάχη, μαζί με τα άλλα τμήματα του ταξικού εργατικού κινήματος, για την κατάργηση των μνημονιακών νόμων, τη διεκδίκηση αυτών που μας αρπάξανε στη διάρκεια της κρίσης, να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα, προστασία της ζωής μας στα καράβια».

«Με την ενίσχυση του ΑΣΝ και την πάλη του κλάδου», καταλήγει η ανακοίνωση, «μπορούμε να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην εφοπλιστική επίθεση και στην πολιτική που στηρίζει με όλα τα μέσα τα εφοπλιστικά συμφέροντα με αιχμή την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ναυτιλιακών εταιρειών. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στη Γενική Συνέλευση για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και στην εκλογική μάχη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org