Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Ηττα - «καμπανάκι» από τη Γαλλία

Ηττα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει των υποχρεώσεων για τη 2η φάση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 υπέστη η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ από τη Γαλλία στο Παρίσι με 84-68, σε διεθνές φιλικό παιχνίδι.

Μετά τη νίκη επί του Μαυροβουνίου (87-76), επίσης σε διεθνές φιλικό στην ίδια πόλη, όπου η Εθνική είχε παίξει καλό μπάσκετ για τουλάχιστον ένα 20λεπτο, με αντίπαλο τη Γαλλία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προβλημάτισε με την απόδοσή του. Η ομάδα εμφανίστηκε ασύνδετη, με σοβαρές αμυντικές αδυναμίες, αδυνατώντας να σταματήσει τους Γάλλους και ιδίως τον Νικολά Μπατούμ (13 π., 13 ασίστ), ενώ έχασε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (25 έναντι 45 των Γάλλων). Εξίσου μέτρια ήταν η εικόνα και στην επίθεση, όπου έλειψε το καθαρό μυαλό, ενώ η ελληνική ομάδα είχε επίσης ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στα μακρινά σουτ (5/18 τρίποντα) και μικρή «συγκομιδή» από την περιφέρεια.

Χαρακτηριστική του εκνευρισμού στις τάξεις των παικτών της Εθνικής ήταν η φάση της αποβολής του Κώστα Παπανικολάου στο 25', μετά από έντονη διαμαρτυρία του προς τον διαιτητή έπειτα από φάουλ που σφυρίχτηκε σε βάρος του. Να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκαν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Γιάννης Μπουρούσης, ενώ απουσίες είχαν και οι Γάλλοι (Ντε Κολό, Πουαριέ).

Για την ανάγκη άμεσης διόρθωσης σε μια σειρά τομείς, πριν τον αγώνα της Πέμπτης 13 Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο με αντίπαλο τη Σερβία για τα προκριματικά, μίλησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά την ήττα από την Γαλλία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εστίασε στα προβλήματα που εμφάνισε η ομάδα στον αμυντικό τομέα, επισημαίνοντας το γεγονός ότι κόντρα στους «τρικολόρ» δεν μπόρεσαν να βγουν οι συνεργασίες που έπρεπε προκειμένου να λειτουργήσουν τα πλάνα. Κατέληξε χαρακτηρίζοντας επιτακτική την ανάγκη βελτίωσης στην άμυνα πικ εν ρολ και στα ατομικά μαρκαρίσματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ