Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Στη μάχη για τα συλλαλητήρια της Πέμπτης στην Αττική

Στις 7 μ.μ. τα τρία αγωνιστικά ραντεβού σε Αθήνα - Πειραιά - Κορωπί

Συλλαλητήρια με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» οργανώνουν την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη σε Αθήνα, Πειραιά και Ανατολική Αττική σωματεία και φορείς της Αττικής, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να δοθεί συνέχεια στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια.

Στον Πειραιά, η κινητοποίηση έχει οριστεί την ίδια ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής οργανώνει συλλαλητήριο επίσης στις 7 μ.μ., στο Κορωπί, στην πλατεία Ελευθερίας. Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο ιεραρχεί ανάμεσα στα άλλα αιτήματα και διεκδικήσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Αγωνιστική σκυτάλη από το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Οι κινητοποιήσεις που παίρνουν τη σκυτάλη από τη διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή σωματείων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων.

Στο κάλεσμά της για τα συλλαλητήρια, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Δεκάδες Σωματεία και χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα δίνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, συνεχίζεται η μάχη για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν, για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις - κοινωνικές παροχές».

Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Εξορμήσεις σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές αλυσίδες

Στην κατεύθυνση της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων της Πέμπτης, τα σωματεία οργανώνουν εξορμήσεις και περιοδείες, συνελεύσεις και συζήτηση σε χώρους δουλειάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς αποφάσισε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής στη συνεδρίαση της κεντρικής του Διοίκησης, την περασμένη Παρασκευή.

Χτες πραγματοποίησε εξορμήσεις σε επισιτιστικές αλυσίδες στο κέντρο του Πειραιά, στα ξενοδοχεία στη λεωφόρο Συγγρού και στο «Royal Olympic». Σήμερα, το άνοιγμα συνεχίζεται στα ξενοδοχεία του Πειραιά, στο «Saint George Lycabettus» και στο «Titania».

«Οι εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού και της επέκτασης των κλαδικών ΣΣΕ έχουν στόχο να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα. Να προσαρμόζουμε τη ζωή μας και τις ανάγκες μας σύμφωνα με τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο. «Ετοιμάζονται να δώσουν ακόμα περισσότερα προνόμια στους ξενοδόχους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες. Για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους, δίνουν νέες φοροαπαλλαγές, μείωση ασφαλιστικών εισφορών», προσθέτει, ενώ υπενθυμίζει πως «τα ρεκόρ κερδών, αφίξεων, εσόδων στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια» έχουν συνοδευτεί με μειώσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα, επιδείνωση στα ωράρια και τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων του κλάδου.

Κινητοποιήσεις σε Βόλο και Ηράκλειο
  • Εργατικά συνδικάτα και συνταξιουχικά σωματεία της Μαγνησίας οργανώνουν κινητοποίηση σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο.
  • Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο Κρήτης οργανώνουν εργατικά σωματεία του νομού στις 27 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ